KUŘECÍ PRSA S FAZOLKAMI
Příprava: 20 minut + 20 minut pečení
Pro 4 osoby
* 4 kuřecí prsa * 2 citrony * sůl a hrubě mletý pepř * 2 snítky rozmarýnu * 4 lístky šalvěje * 4 lžíce olivového oleje * 500 g fazolových lusků * 4 rajčata * 1 menší cibule * 2 stroužky česneku * 1 lžíce vinného octa
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Maso osolíme a opepříme, v pánvi na 2 lžících oleje ze všech stran zprudka opečeme.
Další tipy na rychlá jídla |
2. Maso přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Ve výpeku v pánvi krátce osmahneme citrony a stáhneme z ohně. Kuřecí prsa posypeme troškou rozmarýnu, šalvějí a plátky citronu, přelijeme výpekem, obložíme zbylým rozmarýnem a dopečeme v předehřáté troubě.
3. Fazolky uvaříme v páře „na skus“, aby zůstaly křupavé. V pánvi rozehřejeme zbylý olej, vsypeme cibulku a necháme ji zesklovatět. Přidáme na klínky nakrájená rajčata, fazolky, utřený česnek, osolíme a opepříme a ještě chvíli společně prohřejeme. Stáhneme z ohně, dochutíme vinným octem a podáváme s masem.
Tip
Fazolky můžete také rovnou opékat na oleji a dusit ve vlastní šťávě. Rajčata pak ale přidejte, až když jsou fazolky téměř měkké.