Úterý 28. září 2021, Den české státnosti
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 28. září 2021 Den české státnosti

Konec náročnému vyvařování. 12 tipů na rychlá jídla

  0:30
Rychlé večeře či obědy zvládnete připravit, i když vaření nechcete obětovat moře času. V kuchyni můžete vytvořit pravé skvosty a s rychlými a jednoduchými recepty nejen na obědy a večeře budete slavit zaručený úspěch.
Část 1/9

Líná v tomto případě musíme brát jako heslo nadsazené. Rozhodně není pravda, že pokud potřebujete uvařit rychle, patříte do skupiny peciválů. Ale ruku na srdce, když chcete pro rodinu nebo přátele uvařit večeři ve všední den, víc než hodinu na přípravu jídla věnovat nemůžete.

Zkuste také

Základem rychlého vaření je vybavená spíž a kvalitní suroviny. Zaměřte se zejména na kvalitní rýži a těstoviny. Pokud totiž nekoupíte jen ty nejlevnější bezvaječné těstoviny v diskontu, vystačíte si při konečné úpravě s minimem. Jedna z nejslavnějších italských specialit „spaghetti aglio olio“ třeba vyžaduje jen čtyři základní suroviny: špagety, česnek, olivový olej a chilli papričky. Vyplatí se mít doma také dva druhy rýže – kulatozrnnou, ze které uděláte jednoduché rizoto s hráškem i rýžový nákyp, a dlouhozrnnou basmati, na pilaf a jako přílohu k omáčkám či k receptům a la čína.

A stejně jako bude vybavená vaše suchá spíž, kde by kromě těstovin měly vždy být luštěniny, sterilovaná kukuřice, fazole, hrách a loupaná rajčata, tak by měla být vybavená i lednička a mrazák. Zvlášť v zimě se totiž nemůžete příliš spoléhat na čerstvou zeleninu, kterou musí nahradit ta hluboko zmražená. Ke stálicím v mrazáku by měly patřit fazolky a listový špenát.

Spoustu dalších rychlých receptů na jídla pro celou rodinu najdete na idnes.cz/recepty

Set do kuchyně, který se skládá ze zástěry a rukavice.
Autoři:

Hroši v ZOO Dvůr Králové

Sledujte online přenos z unikátní expozice hrochů v ZOO Dvůr Králové. V největší expozici ve střední Evropě žije 6 hrochů - samec, dvě samice a tři mládata.

Další zajímavé nekonečné přenosy najdete na Slow TV iDNES.

  • Nejčtenější

Sedm nejčastějších důvodů, proč muži odchází ze vztahů i po letech

Dlouhé roky, tři děti, stabilní zázemí, každý den teplé večeře, ani to vám nezajistí, že s partnerem bude mít vaše...

Žena shodila čtyřicet kilo, dělala deset tisíc kroků denně

Devětadvacetiletá Jade Wilkinsonová nabrala desítky kilogramů po narození syna, kterého vychovávala sama. Kvůli stresu...

Příběh Šárky: Kde může, tam mě manžel urazí a zesměšní

Mohla jsem dělat kariéru tak jako manžel, ale nakonec jsme se domluvili, že se budu starat o rodinu, děti, domácnost a...

Únavu životem už nemá smysl léčit, říká gerontopsychiatr

Premium Léčit seniory nepředstavuje jen smutnou medicínu, někdy se nám podaří vrátit je do života a to je krásný pocit, říká v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Celý byznys jsem postavil na svých uších, prozradil další televizní ženich

První pár, který hledá lásku pomocí vědy, si užívá líbánky, druhý právě těsně po svatbě odletěl na romantickou...

Mizejí už i chodníky. Ústecké ghetto se vymyká, čeká ho nový režim

Premium Ve čtvrti Mojžíř v Ústí nad Labem, která se za dvacet let změnila ze solidního sídliště v ghetto, nastane nový režim....

Zabaveno. Policie hon na Savova nevzdává, vzala mu nemovitosti a sto milionů

Premium Kontroverzní podnikatel František Savov je už sedm let obviněn v případu obřích daňových úniků a zhruba stejnou dobu se...

Vlak do Chorvatska klidně zruším, pokud problémy s ním neustanou, tvrdí Jančura

Premium Skupina Student Agency se během léta zvedla z covidového dna, přesto za sebou táhne půlmiliardový účet a chybí jí i...

  • Další z rubriky

Když vařili street food v Brně Punčochář s Kašpárkem, všem tekly sliny

Na Zelném trhu to žije a místní street food nelze než závidět. Šéfkuchař Přemek Forejt to dobře ví, proto také pozval v...

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Premium V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří...

Dokonalý dezert se dělá srdcem, shodují se úspěšné cukrářky

Dezert není jen sladká tečka za hlavním chodem. Nese v sobě emoce, vypovídá něco o nás i událostech, které se s ním...

Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí

Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě českého Masterchefa...

Jsem zohavená, říká Linda Evangelista. Po kryolipolýze je k nepoznání

Topmodelka Linda Evangelista se rozhodla bojovat s projevy stárnutí pomocí kryolipolýzy a skončila podle svých slov...

Marek Ztracený na koncertě spadl z pódia na hlavu a skončil v nemocnici

Zpěvák Marek Ztracený bude na koncert v Pardubicích dlouho vzpomínat. Během vystoupení si nevšiml, že je už na okraji...

Anife Vyskočilová má chatu v Suchdole s krásným výhledem na Prahu

Vzpomínáte si na poslední díl seriálu Sanitka, natočený podle skutečné události, kde na zahrádkářskou kolonii v...

Nechávat teď ležet peníze na účtu v bance je holý nerozum

S rostoucí inflací si teď láme hlavu nejedna domácnost s volnými penězi. Řeší otázku, kam peníze uložit, jak je...

Sedm nejčastějších důvodů, proč muži odchází ze vztahů i po letech

Dlouhé roky, tři děti, stabilní zázemí, každý den teplé večeře, ani to vám nezajistí, že s partnerem bude mít vaše...