Kremonské špagety
Ingredience:
- 400 g špaget
- sůl
- 100 g rajského protlaku
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky mleté kávy
- mletý černý pepř
- 2 lžíce oleje
- 200 g italského salámu (nebo uzeného masa)
- 150 g parmazánu
- petrželka na ozdobu
Pracovní postup:
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme špagety a uvaříme je podle návodu na obalu tak, aby na skus zůstaly pevné. Uvařené přecedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- Mezitím si připravíme omáčku. Do mísy dáme rajský protlak, sladkou papriku, worcestrovou omáčku, žloutek, mletou kávu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme plátky salámu nakrájené na menší kousky (nebo na kostičky nakrájené uzené maso). Přilijeme omáčku a prohřejeme ji. Nakonec do pánve s omáčkou vmícháme špagety. Při servírování je posypeme hoblinkami nastrouhaného sýra a ozdobíme snítkou petržele.