Plněná pljeskavica
Ingredience:
- 1 cibule
- 150 g balkánského sýra
- 300 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého jehněčího masa
- 300 g mletého hovězího masa
- sůl a mletý černý pepř
- 50 g ajvaru
- slunečnicový olej na restování
Pracovní postup:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr rozkrájíme na 12 silnějších plátků. Všechny druhy masa dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a ajvarem. Přidáme cibuli a dobře propracujeme, až vznikne kompaktní hmota.
- Masovou směs rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme tenké placičky. Na jejich středy položíme kousky sýra. Okraje masové směsi přes ně přehneme a vytvarujeme karbanátky. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme z každé strany asi 2 minuty.
- Pljeskavicu přendáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Dopékáme dalších cca 10 minut. Podáváme s pečenými brambory, zeleninovou přílohou a ajvarem.