Naše tipy
Vláčnější perníčky
Do krabice s perníčky dejte kousek chleba, citronové kůry nebo jablka tak, aby se cukroví vůbec nedotýkaly. Tito pomocníci podpoří vlhkost a vláčnost perníčků, nezapomeňte je však po čase vyměnit za čerstvější.
Křehká linecká kolečka
Rakouské hospodyňky velmi dobře vědí, že toto cukroví potřebuje chlad. Proto suroviny nezpracovávají rukama, ale v kuchyňském robotu. Výsledné těsto dají přes noc do ledničky a druhý den z něj pak bleskově vykrojí sušenky, aby byly co nejdříve na plechu. Upečená kolečka skladují pěkně v zimě venku. Chlad totiž tomuto tradičnímu cukroví propůjčí pověstnou křehkost.
Bezlepkové cukroví
Skladujte ho odděleně od toho „obyčejného“ z mouky. Pokud chcete, můžete ho nadávkovat do menších krabiček a nechat zamrazit. Podle potřeby ho pak můžete vyndat z mrazáku, nechat půl hodiny povolit a máte něco dobrého ke kávě.
Perníčky jako ozdoby
Chcete perníčky využít jako stylovou vánoční dekoraci na stromeček? Před pečením do nich udělejte (třeba pomocí brčka) dírku, jíž provléknete stužku. Pak už stačí perníček ozdobit a zavěsit.
Jaké vánoční cukroví je u vás doma nejoblíbenější? Hlasujte v anketě na další straně.