Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  13:00
Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což nebyl vůbec snadný úkol. U každého ze zaslaných receptů a fotografií bylo vidět, jak účastníci soutěže grilování milují a přemýšlí o něm.

Ideální náplň do sendviče | foto: David Kubricht

Grilování je především o setkávání s přáteli a každý mistr grilu se snaží dotáhnout recept k dokonalosti. Proto bylo velmi těžké rozhodnout, který se nám líbí nejvíce.

Shodli jsme se, že první místo si zaslouží Richard Burnog. Nespokojil se pouze s hozením masa na gril, ale přemýšlel i nad přílohami a kombinací různých surovin. 

I proto si odnese elektrický kontaktní gril BGR840, který je vybaven speciální integrovanou teplotní sondou. Její menu má pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).

Letní grilování

Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pozná, kdy je připravené podle vašich preferencí. Součástí je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).

Druhé místo měl původně obsadit Libor Půlpán za kuře grilované vcelku. Bohužel jsme až po zveřejnění článku zjistili, že nesoutěžil korektně, protože ke svému receptu přiložil fotografii staženou internetu z této adresy. Což rozhodně nění fér.

Proto jsme rozhodli, že na jeho místo postoupí původně třetí uchazeč, Zdeněk Votýpka s jeho gyrosem naležato.

Odnese si kontaktní gril BGR200, který umožňuje grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší pro šťavnaté steaky.

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Elektrický kontaktní gril BRG200

Elektrický kontaktní gril BRG200

Udicí pistole The Smoking Gun

Udicí pistole The Smoking Gun

Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit papírovým ubrouskem bez použití saponátu.

Na třetím místě skončil David Kubricht. Určitě se mu k jeho experimentům bude hodit udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která povýší různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše ji naplníte dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme, aby si své výhry užili. Společnost FAST, která věnovala ceny do soutěže, se výhercům ozve a domluví se na jejich předání.

Autor:

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...

VIDEO Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

Z krůtího stehna vykouzlíte špízy na gril za chvilku. Podle Pohlreicha

Pohlreich radí, jak vykostit krůtí stehno na špízy na gril.

VIDEO Krůtí stehna mají vynikající maso a nejsou drahá, navíc z nich můžete dostat libové kousky na špízy...


Nejčtenější

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Zimní malta pomůže zachránit stavbu, ale nepodceňujte předpověď počasí

Pokud je zima mírná, není třeba skončit se stavbou.

V běžných podmínkách by se stavební práce neměly provádět při teplotách pod 5 °C. V případě mírné zimy je však možné...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Najdete na iDNES.cz