Grilování je především o setkávání s přáteli a každý mistr grilu se snaží dotáhnout recept k dokonalosti. Proto bylo velmi těžké rozhodnout, který se nám líbí nejvíce.
Shodli jsme se, že první místo si zaslouží Richard Burnog. Nespokojil se pouze s hozením masa na gril, ale přemýšlel i nad přílohami a kombinací různých surovin.
I proto si odnese elektrický kontaktní gril BGR840, který je vybaven speciální integrovanou teplotní sondou. Její menu má pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).
Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pozná, kdy je připravené podle vašich preferencí. Součástí je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).
Druhé místo měl původně obsadit Libor Půlpán za kuře grilované vcelku. Bohužel jsme až po zveřejnění článku zjistili, že nesoutěžil korektně, protože ke svému receptu přiložil fotografii staženou internetu z této adresy. Což rozhodně nění fér.
Proto jsme rozhodli, že na jeho místo postoupí původně třetí uchazeč, Zdeněk Votýpka s jeho gyrosem naležato.
Odnese si kontaktní gril BGR200, který umožňuje grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší pro šťavnaté steaky.
Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit papírovým ubrouskem bez použití saponátu.
Na třetím místě skončil David Kubricht. Určitě se mu k jeho experimentům bude hodit udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která povýší různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše ji naplníte dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu.
Všem výhercům gratulujeme a přejeme, aby si své výhry užili. Společnost FAST, která věnovala ceny do soutěže, se výhercům ozve a domluví se na jejich předání.