Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbyl vám kousek pečené ryby? S Pohlreichem uděláte za pár minut pomazánku

  0:04
Čerstvého pstruha běžně koupíte v supermarketu. Ryba je to česká, chutná a lehká. I na přípravu, jak ve svém pořadu Šéfem za pár minut předvedl Zdeněk Pohlreich a připravil pstruha v troubě i na pánvi, protože ne každý má k dispozici sporák. A z toho, co zbylo, přichystal skvostnou pomazánku.

Šéf předvedl ekonomické vaření jednoduchých a rychlých jídel, které je možné v každé rodině. „Ekonomicky neznamená nudně. Zapomeňte na stereotypy a vykouzlete z běžně dostupných surovin to nejlepší. Koneckonců, v jednoduchosti je krása. Dokonce i jednoduchá pomazánka si zaslouží nebýt při přípravě odbytá. Zkuste to a uvidíte,“ je přesvědčen známý šéfkuchař. 

Co se zbytkem pstruha? Udělejte si pomazánku

A předvedl nejen přípravu čerstvého pstruha na pánvi i v troubě, k němuž by si brambory nedal: „K rybě není potřeba příloha. Stačí doplnit zeleninou, kterou připravíte zároveň s rybou, a čerstvým pečivem. Za patnáct minut je hotovo. Tak proč si něco takového odpírat?“

Poradil také, jak smysluplně využít zbytky pečeného rybího masa. Základ je obrat kůži a maso prohlédnout, aby v něm nezůstala nějaká kostička. 

Pořad Šéfem za pár minut sledujte na Primě každý čtvrtek před jedenáctou večer nebo v neděli dopoledne.

Pak už stačí jen pár lžic zakysané smetany, lžička hořčice, citronová šťáva, pepř, sůl, nadrobno pokrájená šalotka, pažitka, vše promíchat, případně dochutit podle potřeby a už můžete lehce vmíchat kousky rybího masa. S bílým chlebem skvostná záležitost. Podívejte se na úvodní video a neodoláte.  

Pohlreich radil už dříve, jak připravit pstruha na pánvi a připravit si k němu lehkou zeleninovou přílohu:

10. dubna 2017

V šestém díle pořadu Šéfem za pár minut přidal k vaření se pstruhem recept na zapečené těstoviny, které podle něj zdaleka nejsou to samé jako obligátní šunkofleky lepící se na sebe. 

Raději vybral farfale (motýlky) a zpracoval k nim zbytky šunky a slaniny, což se čas od času najde v každé domácnosti. A radí vše v troubě nejprve předpéct a vajíčkem dolít až po chvíli a zásadně naběračkou. 

Tipy pro opravdu dobré a přitom ekonomické vaření předvádí aktuálne šéfkuchař...
Piškotová roláda s krémem Diplomat podle cukrářky Ivety Fabešové

A sladká tečka na závěr? Zkušená cukrářka Iveta Fabešová poradila, jak na přípravu křehoučké piškotové rolády s krémem Diplomat. Prozradila vlastní recept i praktické tipy, jak se dobrat ideálního výsledku. Ten, kdo si roládu někdy zkusil upéct a zarolovat, její rady nepochybně ocení.

Autor:
  • Nejčtenější

Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně

20. května 2024

Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti

17. května 2024

Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nutrie jako plyšáci? Útočí i na psy. Možná to lidi přesvědčí, říká biolog

19. května 2024

Premium Kdo u nás chrání jeleny sika, čím hrozí kněžice a proč ekologové na rozdíl od včelařů někdy...

Brněnská zahrádka v parku, s pergolou a záhony, o kterou pečují romské děti

23. května 2024

Soutěž Má jen pár desítek metrů čtverečních a první zahradnické práce tu proběhly v roce 2022, nicméně už...

Stromy a keře si umějí pomáhat, aby byly zdravější. To je tajemství guildů

23. května 2024

Guildy jsou společenství stromů a rostlin. Pomáhají si prospívat, odolávat škůdcům, lákat celoročně...

Snědl jsem i syrové kuře. Mistr japonské kuchyně nejen o tom, proč neumíme jíst sushi

23. května 2024

Premium Může se pyšnit titulem mistra světa v přípravě japonského jídla pro nejaponské kuchaře. Jakub Horák...

VIDEO: Na odpady jen jedlá soda a ocet. A můžete zapomenout na krtka

22. května 2024

Čištění zaneseného kuchyňského odpadu je jedním z nejčastějších problémů v domácnosti. Vůbec...

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Klavírista Petr Malásek si zlomil obě ruce. Mohlo to dopadnout hůř, říká

Klavírista Petr Malásek (59) spadl z kola a zlomil si obě ruce. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsal nehodu i jaká je...