Zbyl vám kousek pečené ryby? S Pohlreichem uděláte za pár minut pomazánku

  • 5
Čerstvého pstruha běžně koupíte v supermarketu. Ryba je to česká, chutná a lehká. I na přípravu, jak ve svém pořadu Šéfem za pár minut předvedl Zdeněk Pohlreich a připravil pstruha v troubě i na pánvi, protože ne každý má k dispozici sporák. A z toho, co zbylo, přichystal skvostnou pomazánku.

Šéf předvedl ekonomické vaření jednoduchých a rychlých jídel, které je možné v každé rodině. „Ekonomicky neznamená nudně. Zapomeňte na stereotypy a vykouzlete z běžně dostupných surovin to nejlepší. Koneckonců, v jednoduchosti je krása. Dokonce i jednoduchá pomazánka si zaslouží nebýt při přípravě odbytá. Zkuste to a uvidíte,“ je přesvědčen známý šéfkuchař. 

Co se zbytkem pstruha? Udělejte si pomazánku

A předvedl nejen přípravu čerstvého pstruha na pánvi i v troubě, k němuž by si brambory nedal: „K rybě není potřeba příloha. Stačí doplnit zeleninou, kterou připravíte zároveň s rybou, a čerstvým pečivem. Za patnáct minut je hotovo. Tak proč si něco takového odpírat?“

Poradil také, jak smysluplně využít zbytky pečeného rybího masa. Základ je obrat kůži a maso prohlédnout, aby v něm nezůstala nějaká kostička. 

Pořad Šéfem za pár minut sledujte na Primě každý čtvrtek před jedenáctou večer nebo v neděli dopoledne.

Pak už stačí jen pár lžic zakysané smetany, lžička hořčice, citronová šťáva, pepř, sůl, nadrobno pokrájená šalotka, pažitka, vše promíchat, případně dochutit podle potřeby a už můžete lehce vmíchat kousky rybího masa. S bílým chlebem skvostná záležitost. Podívejte se na úvodní video a neodoláte.  

Pohlreich radil už dříve, jak připravit pstruha na pánvi a připravit si k němu lehkou zeleninovou přílohu:

10. dubna 2017

V šestém díle pořadu Šéfem za pár minut přidal k vaření se pstruhem recept na zapečené těstoviny, které podle něj zdaleka nejsou to samé jako obligátní šunkofleky lepící se na sebe. 

Raději vybral farfale (motýlky) a zpracoval k nim zbytky šunky a slaniny, což se čas od času najde v každé domácnosti. A radí vše v troubě nejprve předpéct a vajíčkem dolít až po chvíli a zásadně naběračkou. 

Tipy pro opravdu dobré a přitom ekonomické vaření předvádí aktuálne šéfkuchař...
Piškotová roláda s krémem Diplomat podle cukrářky Ivety Fabešové

A sladká tečka na závěr? Zkušená cukrářka Iveta Fabešová poradila, jak na přípravu křehoučké piškotové rolády s krémem Diplomat. Prozradila vlastní recept i praktické tipy, jak se dobrat ideálního výsledku. Ten, kdo si roládu někdy zkusil upéct a zarolovat, její rady nepochybně ocení.