VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

aktualizováno 
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.

V zastrčeném krámku uprostřed staré čtvrti Tokia najdete Noachi, stařičký krámek s rychlým občerstvením. Místní šéfkuchař se stal známým v okolí svou miniochutnávkou.

Jak na sushi?

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací s výtečnou japonskou kuchyní i slevy na kurzy přípravy sushi a na pomůcky nezbytné pro výrobu této japonské pochoutky.

"Kdysi jsem měl zákazníka, který po mně chtěl pořád menší a menší porce. Tak jsem si jednou z něj udělal legraci a připravil mu opravdu malou porci. Ke každé rybě jsem přidal jenom jediné zrnko rýže," vzpomíná na chvíli před třinácti lety, která dala vzniknout proslulosti jeho podniku.

Svoji malou specialitou si dělá legraci hlavně z turistů, kteří do jeho obchodu přijdou náhodou – místní už se nenechají překvapit. Speciální ochutnávku nabízí zdarma, i když je daleko pracnější než normální porce. Sedm minivzorků připravuje pět minut, kdežto stejný počet regulérních porcí pouhou minutu.

Hironori Ikeno si váží jakékoliv pochvaly a chlubí se, že cizinci, kteří umějí pochválit, označují jeho sushiochutnávky za umění, které povyšuje prosté umění přípravy tradičního pokrmu o stupeň výš. Už proto, že dokáže, aby i to jediné zrníčko rýže chutnalo a vonělo jako sushi v jeho normální podobě.

Autor:

Nejčtenější

Jedovatá zmije. Pokud vás uštkne, nepanikařte a nezaškrcujte, radí znalec

Zmije obecná (Vipera berus)

Už je to tu zase. Lidé si stěžují, že se zmije přemnožily a jsou letos nebezpečnější než kdy dřív. Ale je to hloupost,...

Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Kopr vonný voní, chutná a umí léčit. Vypěstujete si ho doma

Zdánlivě obyčejný kopr pomáhá s trávením a umí i léčit.

Kopře, je mi díky tobě dobře, dalo by se říci. Nebýt kopru, byla by česká kuchyně ochuzena o jednu z nejoblíbenějších...

OBRAZEM: Houbová smršť od Brd přes Vysočinu až po Ostravsko

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše...

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše dokumentace ukazuje, že podzimní sezona...

Další z rubriky

Kalamáry s bůčkem místo guláše. Gastropunk si najde místo i na venkově

Šéfkuchař Daniel Holan

Šéfkuchař Daniel Holan, který věci dělá po svém, dokázal v malé obci na Berounsku vybudovat osobitou restauraci Corso,...

Oživuji mrtvé látky, říká žačka Liběny Rochové. Prodává odpad z textilek

Módní designérka Lenka Vacková ve svém obchodu s látkami, které by jinak...

Designérka Lenka Vacková dává druhou šanci textiliím, které by jinak patrně skončily v kontejnerech či na skládce. Což...

Svratecký guláš, líčka a hodolanská omáčka. Ochutnejte regionální speciality

Rybí polévka s opečenou houskou

Maso je základem většiny oblíbených regionálních pochoutek. Třeba na Vysočině milují svratecký guláš, na Liberecku zase...

Po operaci mandlí upadl chlapec do kómatu, začalo trestní řízení
Po operaci mandlí upadl chlapec do kómatu, začalo trestní řízení

Policisté na Královéhradecku zahájili trestní stíhání tří lidí a jedné firmy, kteří údajně nesou odpovědnost za tragédii. Ta se odehrála před dvěma lety, jejímž následkem osmiletý chlapec po operaci mandlí upadl do kómatu.

Najdete na iDNES.cz