VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

aktualizováno 
Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká tečka“.

„Sladkou variantu jsme začali dělat pro lidi, kteří nemají rádi mořskou řasu. Je to vlastně porce, kdy je ovoce obalené ve speciální rýži,“ popisuje Ladislava Holubová, majitelka Kio Bistra, která tento typ připravuje. 

Postup krok za krokem

Rýže se v rýžovaru vaří zhruba tři čtvrtě hodiny a pak se nechává zhruba půl dne vychladit. V provozovně používají rýži Ibuki, ale pokud byste chtěli recept vyzkoušet doma, není problém použít jakoukoliv rýži na sushi.

Z rýže se vlastně uvaří jakýsi nákyp, který pak kuchař ve zchlazeném stavu vytvaruje do placky (podívejte se na video, kde máte přesný návod).

Placka se rozválí mezi dvěma pláty freshfólie do tloušťky asi půl centimetru, posype se kokosovou strouhankou a pak se plní kousky ovoce. Dobře funguje exotické ovoce: jako základ může posloužit banán, kiwi, avokádo, doplnit ho můžete i kousky jahod.

Pak placku zarolujete pomocí fólie. Hotovou rolku je ideální pak nakrájet i s fólií, aby dobře držela tvar, fólie se pak odstraní.

Když pak budete ovocné sushi servírovat, můžete ho dozdobil kokosem (vzhledem k tomu, že má rýže po vaření chuť kokosu) a čokoládovým toppingem.

Autoři: ,

Nejčtenější

Snažte se dostat vodu do zahrady, radí zahradní architekt Ferdinand Leffler

Pozor na náročnost. Voda v přírodním jezeru je živá a poskytuje domov řadě...

Voda v zahradě je nesmírně přitažlivá a současně citlivá na péči. Dodává ovšem místu nenahraditelnou atmosféru a tlumí...

Dešťová voda je pro zahradu spása, v suchu se nebudete bát o budoucí úrodu

Takto to vypadá v praxi, když vám na zahradě instalují akumulační nádrž.

Vodu z deště zachycují lidé do sudů snad od nepaměti. Pro záhony je prospěšnější než ta z kohoutku. Vybudovat můžete i...

Extrémně svažitý pozemek manželé podpírají kamennými zídkami i pražci

Zahrada v malé obci na Brněnsku je vybudována na svažitém, hodně kamenitém...

Když si pan Martin z jižní Moravy pořídil spolu s manželkou svažitý pozemek orientovaný na jih, ještě netušil, co ho...

Rozkvetlá zahrada v centru Hodonína, kde se relaxuje i sbírá úroda

Zahrada u starého domu koresponduje s atmosférou místa. Asi byste netipovali,...

„Chceme dům se zahradou a ne se psím výběhem, řekli jsme si při hledání vysněného bydlení. A povedlo se. V roce 2013...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u flank steaku alias...

Další z rubriky

Maso z jalovice je lepší než z býka, míní kuchař Lukáš Nevyjel

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel

Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene si sám bourá hovězí maso. Nevybírá si však jenom ty nejatraktivnější...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování sice není věda, ale...

Hip hop svědčí sýrům, jsou pak lepší, vyzkoumala švýcarská studie

Vítězný sýr, kterému se hrála hudba ve stylu hip hopu.

Neobvyklý experiment provedla Bernská umělecká univerzita. Vzala devět kol ementálského sýru a každému z nich hrála...

Najdete na iDNES.cz