VIDEO: Kombinace whisky a červeného vína? Zkuste Sunset in Prague

aktualizováno 
Recept na nezvyklý míchaný zimní drink, kombinující bourbon a frankovku, nám předvedl barman Kristián Ceniga z baru hotelu Kempinski. Šmrnc mu dodává limetková nebo citronová šťáva, sladké tóny cukrový sirup, který si zvládnete doma připravit sami.

Na drink s názvem Sunset in Prague budete potřebovat: 4 cl bourbonu, 3 cl limetkové nebo citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu a 10 cl červeného vína frankovka. Na ozdobu pak koktejlovou třešničku a měsíček pomeranče.

Příprava Sunset in Prague

Do šejkru nalijte bourbon, citronovou šťávu a cukrový sirup, promíchejte a přes barmanské sítko nalijte na led do skleničky.

Dolijte zhruba 100 ml červeného vína, koktejl dozdobte ovocem a drink je hotový. 

Kde vzít cukrový sirup? Vyrobte si ho sami

Cukrový sirup, což není nic jiného než voda svařená s krystalovým cukrem a přes sítko přelitá do lahve, zvládnete připravit sami. 

Koneckonců v hotelu Kempinski si ho také připravují sami. "Je to jednoduché. V kastrolku smícháte vodu s cukrem zhruba v poměru 1:1 a vše přivedete k varu. Pokud chcete hutnější konzistenci, přidáte více cukru," radí barman. 

Sirup nechte zhruba 5 minut přejít varem, přitom odebírejte pěnu, pokud se tvoří. Pak sirup slijte do lahve, nechte zchladnout a uložte do lednice.  

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Zahrada s obřím jezírkem a automatickou závlahou, manželčin splněný sen

Pohled na celé jezírko, jehož rozloha je opravdu úctyhodná. Neztratilo by se...

Zahrada, kde si musíte připadat jako na dovolené. Vzrostlé stromy poskytují dostatečné soukromí i stín, jezírko s...

Další z rubriky

Pohlreich předvedl tanec s quesadillou, připravil ji na grilu

Quesadilla s avokádovou salsou a zakysanou smetanou

Mexická quesadilla je jednoduchý tradiční pouliční pokrm. Ale když to má při vaření odsýpat a jednotlivé části přípravy...

Drony jsou stvořené pro zachraňování životů, říká Čech, který s nimi závodí

Jan Mittner je průkopník a nejlepší český závodník s drobnými létajícími...

Můžeme mu směle říkat český král dronů. Jan Mittner s drony závodí a prodává je. V rozhovoru pro magazín Víkend zároveň...

Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Zdeněk Křížek

Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se specializoval na...

Najdete na iDNES.cz