VIDEO: Kombinace whisky a červeného vína? Zkuste Sunset in Prague

aktualizováno 
Recept na nezvyklý míchaný zimní drink, kombinující bourbon a frankovku, nám předvedl barman Kristián Ceniga z baru hotelu Kempinski. Šmrnc mu dodává limetková nebo citronová šťáva, sladké tóny cukrový sirup, který si zvládnete doma připravit sami.

Na drink s názvem Sunset in Prague budete potřebovat: 4 cl bourbonu, 3 cl limetkové nebo citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu a 10 cl červeného vína frankovka. Na ozdobu pak koktejlovou třešničku a měsíček pomeranče.

Příprava Sunset in Prague

Do šejkru nalijte bourbon, citronovou šťávu a cukrový sirup, promíchejte a přes barmanské sítko nalijte na led do skleničky.

Dolijte zhruba 100 ml červeného vína, koktejl dozdobte ovocem a drink je hotový. 

Kde vzít cukrový sirup? Vyrobte si ho sami

Cukrový sirup, což není nic jiného než voda svařená s krystalovým cukrem a přes sítko přelitá do lahve, zvládnete připravit sami. 

Koneckonců v hotelu Kempinski si ho také připravují sami. "Je to jednoduché. V kastrolku smícháte vodu s cukrem zhruba v poměru 1:1 a vše přivedete k varu. Pokud chcete hutnější konzistenci, přidáte více cukru," radí barman. 

Sirup nechte zhruba 5 minut přejít varem, přitom odebírejte pěnu, pokud se tvoří. Pak sirup slijte do lahve, nechte zchladnout a uložte do lednice.  

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

O venkovní žaluzie je třeba pečovat i v zimě. Hrozí hlavně přimrznutí

Venkovní žaluzie dostávají zabrat při venkovním sněžení.

Venkovní žaluzie prokazují velkou službu nejenom přes léto, ale i v zimě, kdy chrání před chladem a před nechtěnými...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže...

Najdete na iDNES.cz