Známe nejlepší bary, kavárny a kluby Česka. Vavříny posbírala Praha

  12:34aktualizováno  12:34
V kostele Sacre Coeur na pražském Smíchově byly rozdány prestižní ceny Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům a klubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků v každé ze sedmi kategorií vybrala porota složená z profesionálů v oblasti gastronomie, kterou sestavil odborný časopis Barlife.

V kategorii kaváren zvítězil Můj šálek kávy. | foto: Big Fish

Za šest let své existence se tato soutěž zapsala do povědomí profesionálů, tedy majitelů, manažerů a zaměstnanců podniků, jako vysoce prestižní událost na poli nápojové gastronomie. Veřejnosti zase slouží jako ukazatel kvality a doporučení na podniky, které stojí za návštěvu, protože nabízejí příjemnou atmosféru, perfektní servis a dokonalé nápoje.

Garantem Czech Bar Awards je odborný časopis Barlife. "Chci, aby lidé věděli, kde dostanou kvalitní koktejl, kávu či pivo, ale i to, který podnik odráží poslední světové trendy, a osvěžuje tak nápojovou kulturu v Česku, ať už novinkami v nabídce či prostředím, v němž se nápoje podávají," říká vydavatel časopisu Barlife Martin Kraut.

Na rozdíl od jiných soutěží či anket nominace i vlastní hodnocení podniků v rámci Czech Bar Awards provádějí výhradně zkušení odborníci z oblasti gastronomie. Více než stovka členů Bar Awards Academy a zástupci Barlife jich nejprve šest v každé kategorii nominují. Následuje hodnocení odbornou porotou, která nominované podniky v průběhu několika týdnů osobně navštíví a ohodnotí podle více než dvou desítek přísných kritérií. Ta mnohdy zacházejí i do detailů, jež laik běžně nezaznamená.

Také letos v porotě usedli lidé, kteří řemeslu velmi dobře rozumějí, od Václava Vojíře, Ondřeje Pospíchala či Luboše Rácze, přes prezidenta České barmanské asociace Aleše Svojanovského a vydavatele prestižního německého magazínu Mixology Helmuta Adama až po odborníky na hodnocené kategorie, jako jsou baristé Štěpánka Havrlíková a Roman Pospíchal.

Odborná porota po pečlivém prozkoumání všech hodnocených aspektů určila tyto vítěze Czech Bar Awards 2013:

Nejlepší cocktail bar ČR

Tretter's New York Bar, V Kolkovně 3, Praha 1

Nejlepší klub ČR

Music club Phenomen, Nádražní 84, Praha 5

Nejlepší hotelový bar ČR

Black Angel's Bar / U Prince, Staroměstské nám. 29, Praha 1

Nejlepší design bar ČR

Hemingway bar, Karoliny Světlé 26, Praha 1

Nejlepší pub/pivní bar ČR

Lokál Dlouhá, Dlouhá 33, Praha 1

Nejlepší café bar/kavárna ČR

Můj šálek kávy, Křižíkova 105, Praha 8

Nejlepší nový podnik ČR

Vinograf, Senovážné nám 23, Praha 1

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Vrcholným projevem kočičí lásky je olizování, prozradila expertka

Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel....

Kamkoliv přijde, usadí se na zem, aby měla co nejblíž ke kočkám, kterým rozumí jako málokdo. Většinou si ji zvou k těm,...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Srovnejte si biologické hodiny. I noční výlety do lednice tělo rozhodí

Podle vědců by byli lidé při nastavení zimního času celkově psychicky zdravější...

Biorytmy ovlivňují každou buňku v našem těle. Když se vychýlí, zhorší kvalitu spánku, soustředění, a dokonce mohou...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

ZE ŽIVOTA: Manželský maraton, nebo překážkový běh?
ZE ŽIVOTA: Manželský maraton, nebo překážkový běh?

Jmenuju se Iva a v listopadu jsem nastoupila do redakce eMimina. Rozhodla jsem se vystoupit z anonymity a podělit se s vámi o svůj příběh, tentokrát na téma manželství. Můj deníček není nijak výjimečný, není ani pesimistický, ani vyloženě optimistický. Možná se v některých slovech taky najdete. :)

Najdete na iDNES.cz