VIDEO: Jablko, hruška a skořice v tekutém stavu jako drink na zahřátí

aktualizováno 
Voňavý alkoholický míchaný drink, který přináší osvědčené zimní chuťové kombinace. To je Pearapple Pie, který se podává horký, takže ho ideálně můžete vyzkoušet po návratu ze zimní procházky. Třeba jako alternativu tradičního svařáku.

Potřebné ingredience: 4 cl koňaku Hennessy VS (tedy Very Special, 5 až 7letý výběrový koňak), 10 cl hruškového džusu, 10 cl jablečného džusu, špetka mleté skořice a na ozdobu měsíček jablka a hrušky.

Příprava horkého drinku

Příprava nemůže být jednodušší: ingredience smícháte v konvičce, přidáte i uvedenou špetku skořice a směs zahřejete. Ale jen tak, aby se nezačala vařit, jinak by se alkohol odpařil. Nalijte do konvičky a podávejte.

Drink příjemně voní a chuťově vás určitě nezklame. "Koňak sice dominuje, ale chuťově je cítit jen slabě, takže si užijete spíš typické zimní chuti jablek, hrušek a skořice," popsal drink barman Kristián Ceniga z pražského hotelu Kempinski.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

I vitaminy se lze předávkovat. U některých hrozí arytmie a poruchy jater

Vitaminy, ovoce, vitaminové přípravky

Vitaminy hrají zásadní roli pro náš metabolismus i imunitní systém, ovšem stačí tělu to, co mu dodáme ve stravě?...

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Chtějí chovat chobotnice na farmách. Podle vědců je to šílený nápad

Některé společnosti chystají farmy na chov chobotnic pro gastronomii.

Nejnovější studie New York University varuje před pokusy chovat chobotnice pro kulinářské využití. Předpoklady, že se...

Najdete na iDNES.cz