Salát s pečenou zeleninou, tempehem, ořechy a kimči
Na 2 porce:
- ¼ dýně
- ¼ brokolice
- ½ žluté papriky
- 2 mrkve
- 10 růžičkových kapust
- 100 g uzeného tempehu
- hrst rozmarýnu
- 2 pl oleje
- hrst polníčku
- hrst baby špenátu
- ½ sklenice kimči s jablkem
- hrst pekanových ořechů
- klíčky brokolice (libovolné)
Postup:
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme uzený tempeh, rozmarýn a olej. Promícháme, dáme na plech s pečicím papírem a pečeme 30 minut na 180 °C.
Na talíř dáme polníček, špenát, přidáme kimči, pečenou zeleninu, ořechy a klíčky. Můžeme přidat i hummus nebo avokádo.
Zdoj receptu: Beavia