VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 24 lidí

  • 17
Nejméně 24 lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na novou bilanci místních médií. Dosavadní zprávy hovořily o 19 obětech. Dalších 30 lidí záchranáři odvezli do nemocnice. Čínská státní televize CCTV uvedla, že oblast postihly v posledních dnech silné lijáky.

K neštěstí, při němž se zhroutil 17,9 metru dlouhý dálniční úsek, došlo v provincii Kuang-tung dnes kolem 02:00 místního času (úterý 20:00 SELČ), informovaly úřady v městě Mej-čou.

V propadlé části zůstalo uvězněno 20 vozidel. Svědci místním médiím řekli, že slyšeli hlasitý zvuk, a když se ohlédli, spatřili za sebou obrovskou jámu.

Na videích a snímcích z místa nehody je vidět oheň a kouř a také hromadu zčernalých kusů vozidel.

Provincie Kuang-tung s osmnáctimilionovým hlavním městem Kanton je významným čínským exportérem a patří mezi hlavní obchodní centra v zemi.

Region už několik týdnů bičují prudké deště a současně silný vítr, což je model počasí, který v poslední době sužoval i jiné oblasti Číny.

VIDEO: Běsnící živel v Číně strhl několikapatrový dům, mrtvých přibývá

V sousední, západně položené autonomní oblasti Kuang-si prudký vítr o síle hurikánu koncem dubna ničil celé budovy. Na některých místech se vyskytlo také krupobití a povodně. Město Che-čou zaznamenalo 65 sesuvů půdy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video