Kimči placičky – sušenky
Je ozdobou mísy Buddha bowl. „Je to vlastně taková miska plná hojnosti. Jídlo které je většinou vegetariánské nebo dokonce veganské. Je dokonale vyvážené a zpravidla duhově krásné. Tělu dodá maximum vitamínů a minerálů,“ charakterizovala pokrm Markéta Pavleye, autorka blogu Kitchenette.
Na 15 ks – příprava 40 minut:
- 200 g pálivého kimči
- 200 g uvařené cizrny
- 150 g mletých ovesných vloček
- 2 stroužky česneku
- 2 pl tahini pasty
- 2 pl sójové omáčky
- olej na potření
K servírování (volitelné):
- bílé fazole
- čerstvá zelenina
- kimči
- avokádo
- sezamová semínka
Postup:
Do větší mísy dáme uvařenou cizrnu a kimči. Nahrubo rozmixujeme a přidáme mleté ovesné vločky, prolisovaný česnek, tahini a sójovou omáčku. Promícháme a lehce navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které dáme na plech s pečicím papírem.
Potřeme je olejem a dáme péct na 25 minut na 200 °C.
Servírovat můžeme v rámci salátu či buddha bowl, jako přílohu nebo je vzít s sebou na výlet.
Zdoj receptu: Beavia