Řepový burger
Stejně jako kimči, lze koupit i fermentovanou řepu. Z ní lehce vyrobíte i placky do veganského burgeru.
Na 6 ks:
- 250 g kvašené řepy
- 250 g vařených fazolí
- 200 g mletých ovesných vloček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 pl tekuté koření luggi (fermentované koření)
- sůl, pepř
K servírování:
- burgerová houska
- sojanéza (veganská majonéza z kokosového mléka)
- polníček
- kvašená řepa
Postup:
Kvašenou řepu rozmixujeme s vařenými fazolemi. Přidáme mleté ovesné vločky, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, luggi, sůl a pepř.
Promícháme a rozdělíme na 6 stejných části. Z každé z nich vytvarujeme placičku, kterou dáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme 30 minut na 170 °C.
Poté si připravíme burgerovou housku, kterou rozkrojíme napůl, potřeme sojanézou, na ni dáme kvašenou řepu, polníček, řepový karbanátek, opět sojanézu a kvašenou řepu.
Zdoj receptu: Beavia