Nudlová omeleta s houbami a kimchi
Nevíte, co si připravit ke snídani? Vyzkoušejte tuto luxusní omeletu se zdravými přísadami.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
212 KCal
10 %
9 %
-
Energie
888 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
21,6 g
25 %
22 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
9,0 g
14 %
13 %
-
Tuky
9,5 g
15 %
14 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýžové nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, zaklopíme a necháme odstát 10 minut. Houby očistíme, ředkve a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V kastrůlku zahřejeme lžíci oleje a opečeme na něm plátky česneku. Kastrůlek sundáme u ohně a vlijeme do něj 100 ml nálevu z kimchi.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme houby a ředkev, osolíme a na mírném ohni opékáme 4 minuty. Pak houby s ředkví vyndáme z pánve, vlijeme do ní lžíci oleje a scezené nudle. Vše společné opékáme asi 1 minutu.
- Bílky, 4 lžíce studené vody a špetku soli vyšleháme do řídké pěny a vlijeme na opečené nudle. Necháme minutu zatáhnout, pak přidáme houby s ředkvičkami, zaklopíme a necháme opékat, dokud omeleta neztuhne. Přidáme kimchi, přehneme napůl a pokapeme dresinkem z nálevu z kimchi a opečeného česneku. Posypeme sezamem a řeřichou.