Klobása zapečená v pivním těstíčku
Rozpis na 4 porce: 2 lžíce rostlinného oleje, 800 g vinné klobásy, 4 jarní cibulky, 100 g cherry rajčat, 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml piva, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, čerstvé oregano
Porce má přibližně 3356 kJ, příprava trvá 20 minut
- V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm klobásu z obou stran.
- Přidáme očištěnou jarní cibulku a rajčata překrájená na poloviny a společně restujeme.
- V misce rozmícháme vejce, smetanu, pivo, hořčici, hladkou mouku, sůl a pepř. Těstíčko dobře prošleháme metličkou a nalijeme do pánve ke klobáse.
- Dochutíme oreganem a těstíčko necháme zatáhnout. Když se vaječná hmota začne srážet, pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 8 minut.