Zapracujete-li na svém jídelníčku, nemusí vás při procházkách děsit nepříjemnosti v podobě ucpaného nosu, zarudlých a slzících očí, záchvatů kašle a silné únavy, s níž se s vypětím všech sil „proploužíte“ přes léto až do podzimu, kdy snad konečně přijde alespoň částečná úleva.
Vynechte alkohol, žloutky, glutamát
Zatím není k dispozici lék, který by vyřešil samotnou příčinu alergií. Odborníci na výživu proto navrhují úpravu jídelníčku, kam je třeba zařadit potraviny, které posilují imunitní systém a tlumí alergické projevy. Zároveň je nutné vzdát se alkoholu, kofeinových nápojů, produktů obsahujících umělá barviva, příchuti a konzervanty, mléčných výrobků, vaječných žloutků, potravin s glutamátem sodným, rafinovaného cukru a ztužených tuků. Vhodné je vyřadit i pokrmy s lepkem.
A které potraviny byste měli konzumovat naopak co možná nejčastěji?