Zapečený králík
Ingredience:
- 1 králičí předek
- 1 menší cibule
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 8 kuliček černého pepře
- sůl a mletý černý pepř
- 1 mrkev
- 1/2 petržele
- 100 g celeru
- 300 g růžičkové kapusty
- 2 hrsti strouhanky
- 8 vajec
- 40 g másla
- tuk a strouhanka na vysypání formy
Pracovní postup:
- Králíka vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme na čtvrtky rozkrojenou cibuli, koření a osolíme. Uvaříme do poloměkka, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a krátce před dovařením masa i na čtvrtky nakrájené kapustičky.
- Vše scedíme a necháme vychladnout, vývar uchováme. Do mísy nasypeme strouhanku a přelijeme ji asi 4 naběračkami horkého vývaru. Maso i zeleninu pokrájíme a přidáme do mísy. Přimícháme rozšlehaná vejce, podle chuti přisolíme a opepříme.
- Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Povrch pokapeme zbylým máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami a saláty.