Vepřová panenka se salátem
Ingredience:
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- 4 lžíce oleje
- 2 mladé cibulky
- 2 chilli papričky
- asi 50 g zázvoru
- 3 lžíce sójové omáčky
- směs listových salátů
- 100 g cherry rajčátek
- 1 lžíce sezamových semínek
- několik snítek koriandru
Dresink:
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička cukru
- mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Pracovní postup:
- Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme nasekané cibulky, na nudličky nakrájené papričky a zázvor. Krátce orestujeme a zalijeme vodou (asi 3 lžíce) promíchanou se sójovou omáčkou. Vše krátce podusíme a odstavíme.
- Na dresink smícháme ocet, cukr, sůl, pepř, olivový olej a 2 lžíce vody.
- Listové saláty opláchneme, necháme okapat, podle potřeby natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme překrájená rajčata a zalijeme dresinkem. Lehce promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře, poklademe plátky vepřové panenky a přelijeme směsí z pánve. Nakonec vše posypeme nasucho opraženými sezamovými semínky a natrhanými lístky koriandru.