Salát s grilovanou dýní
Ingredience na 2 porce:
- 120 g quinoy
- 1 menší cuketa
- 1/2 menší dýně hokkaidó
- 100 g pečené řepy
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- petrželka na ozdobu
Pracovní postup:
- Quinou propláchneme a vaříme v mírně osolené vodě asi 9 minut. Pak zcedíme a dáme stranou.
- Cuketu nakrájíme na podélné plátky, dýni na kousky. Obě lehce osolíme a potřeme olivovým olejem. Rozpálíme grilovací pánev a zeleninu na ní z obou stran opečeme.
- Pečenou řepu nakrájíme na plátky, kozí sýr nadrobíme.
- Do talířů dáme quinou, poklademe ji grilovanou dýní a cuketou a pečenou řepou. Posypeme rozdrobeným sýrem a zakápneme vinným octem.