Masové koule plněné kapustičkami
Ingredience:
- 6 lžic olivového oleje
- 60 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 100 ml bílého vína
- 250 ml vývaru
- 400 g krájených loupaných rajčat
- sůl
- 16 růžičkových kapustiček
- 500 g směsi hovězího a vepřového mletého masa
- 3 lžíce strouhanky
- 1 žloutek
- 2 lžíce nasekané petrželky
- čerstvě mletý pepř
- 240 g kuskusu
Pracovní postup:
- Na 2 lžících oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku, sladkou papriku a ještě chvilku osmahneme. Poté zalijeme vínem, které necháme vyvařit.
- Přilijeme vývar a loupaná rajčata. Osolíme a necháme pomalu vařit. Mezitím očistíme kapustičky a poté je vaříme asi 7 minut v osolené vodě. Scedíme je, zchladíme a necháme okapat.
- Mleté maso smícháme se strouhankou, žloutkem a petrželkou. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Jednotlivé kapustičky postupně vtiskneme do masové směsi a zcela je obalíme.
- Koule opékáme na zbylém oleji ze všech stran dozlatova. Pak je dáme do omáčky a na mírném ohni spolu necháme ještě asi 20 minut povařit. Podáváme s kuskusem připraveným podle návodu.