Vepřové maso dušené s mladou kapustou
Ingredience:
- 1 cibule
- 600 g vepřové plece
- 300 g mladé kapusty
- 20 g hladké mouky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- kmín
- 100 g másla
Pracovní postup:
- Na polovině másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme kousky masa a smažíme společně asi 5 minut. Poté do kastrolu přilijeme 500 ml vody a dusíme 50 minut doměkka. Během dušení maso podléváme a občas zamícháme.
- Kapustu rozdělíme na listy, vykrojíme košťály a nakrájíme ji na nudličky. Maso vyjmeme z kastrolu, šťávu zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme 200 ml vody. Poté přidáme kapustu, společně vaříme 10 minut, vrátíme maso a ještě pár minut společně vaříme.
- Dochutíme solí, pepřem, přidáme kmín a nakonec vmícháme máslo. Podávat můžeme třeba s pečenými bramborami.