- Celozrnná omeleta s rostbífem
Na 1 porci: Smíchejte 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky, špetku soli a 50 ml vody. Přidejte 1 vejce, promíchejte a nechte 30 minut nabobtnat. Omyjte 2 ředkvičky a nakrájejte je na plátky. Opláchněte hrst baby špenátu. 1 lžíci vlašských ořechů nasekejte nahrubo. Smíchejte 1 lžíci světlého balzamikového octa, 1 lžičku medu, sůl a pepř.
Do směsi zašlehejte 1 lžičku oleje. V pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje, těsto promíchejte a vlijte do horké pánve, pečte z obou stran asi 4 minuty. Pak omeletu přendejte na talíř, rozdělte na ni 100 g hrudkovitého čerstvého sýra (0,8 % tuku) a obložte ji plátky rostbífu. Navrch přidejte salát, rajčata (nebo jinou zeleninu), zálivku a ořechy. Cca 450 kcal
- Asijský rýžový salát s krůtími nudličkami
Na 1 porci: Uvařte 80 g dlouhozrnné rýže se špetkou mleté kurkumy v osolené vodě podle návodu na obalu. 150 g krůtích prsou nakrájejte na proužky a opékejte je asi 5 minut na 1 lžičce kokosového oleje. Posekejte nadrobno malý kousek zázvoru (asi 0,5 cm), 1 stroužek česneku a polovinu šalotky. 80 g červeného zelí pokrájejte na nudličky, 1 jarní cibulku na kolečka.
K masu přidejte zázvor, šalotku, česnek a půl lžičky červené kari pasty a společně opékejte ještě 3 minuty. Přidejte i uvařenou rýži a restujte další 2 až 3 minuty. Salát ochuťte 1 lžící sójové omáčky, trochou sladké chilli omáčky a limetkové šťávy. Nasekejte 1 lžičku slaných burských oříšků. Do rýžového salátu vmíchejte červené zelí, jarní cibulku a 50 g cukrového hrášku a posypte ho semínky. Cca 520 kcal