Až do středy 6. října nám do soutěže posílejte snímky, jak dýně pěstujete, jakou máte letos úrodu či jak jste vyzráli na jejich skladování. Uvítáme i snímky dýňových aranžmá a hlavně se budeme těšit na vaše vlastní dýňové recepty (příspěvek by měl v tomto případě obsahovat foto pokrmu, název, počet porcí, seznam surovin a pracovní postup). Soutěžní příspěvky uveřejníme v galerii v rubrice iDNES Recepty a iDNES Hobby.
Své snímky dýní a dýňových jídel nahrávejte ZDE |
Z došlých příspěvků vybereme tři výherce, které odměníme zajímavými cenami: rodinnou Kuchařkou pro vnučky Elišky Maixnerové a sadou zástěry s rukavicí do kuchyně iDNES.cz. Vybrané čtenářské recepty také uveřejníme v rubrice iDNES Recepty.
Dýně milují krásně vyhnojenou půdu a teplo, proto se jim většinou skvěle daří přímo na kompostu. Někdy si o to řeknou doslova samy. Prostě vyrostou tam, kam dáváte odpad z kuchyně, tedy i zbytky z dýní, občas i včetně semínek. A co u vás, jak se vám letos dýně povedly, a co všechno z nich připravujete? Pochlubte se a pošlete příspěvek do soutěže.
Kdy a jak se vrhnout na sklizeň dýní, radí v našem archivním videu zkušený zahradník. Pokud chcete dýně co nejdéle skladovat co nejdéle, určitě je skliďte předtím, než je zchladí přízemní mrazíky. Jinak se smiřte s tím, že vám vydrží maximálně tři měsíce, případně je co nejdříve pracujte. Třeba na dýňové máslo oblíbené v Anglii, ve skleničkách vydrží rok.
24. října 2010 |
Pravidla naší aktuální dýňové soutěže najdete zde. Pochlubit se lze jak svými výpěstky, tak svým vlastním vymazlenýcm receptem.
Prohlédněte si soutěžní galerii ZDE |
Třeba dýňovou polévku vaří i Zdeněk Pohlreich. Je rychlá, kdykoliv vás spolehlivě zahřeje. Pokud jste ji ještě neochutnali, máte co dohánět.
12. listopadu 2018 |