Linguine s ricottou a fenyklem
Potřebujeme: 400 g fenyklu, 3 stroužky česneku, 1 chilli papričku, 400 g těstovin linguine, sůl podle chuti, 5 lžic olivového oleje, mletý pepř podle chuti, 1 citron, 200 g ricotty a 50 g parmazánu.
Fenykl očistíme, nakrájíme ho nadrobno a nať odložíme stranou na ozdobení. Česnek nakrájíme na plátky a chilli na kolečka. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
Na olivovém oleji zprudka restujeme fenykl asi 8 minut doměkka. Osolíme a opepříme. Přidáme chilli a česnek, nastrouhanou citronovou kůru, promícháme a zakápneme šťávou.
Uvařené těstoviny slijeme a trochu vody necháme v hrnci. Linguine smícháme s fenyklem a chilli v pánvi, přidáme ricottu a podlijeme zbylou vodou z těstovin. Důkladně promícháme, aby se vše spojilo dohromady. Těstoviny podáváme posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené natí z fenyklu.