Před sedmi lety jste opustili své původní profese a otevřeli si Království chutí, obchod s kořením a čaji. Poznáte v něm nějak, že se blíží Vánoce?
Jan: Samozřejmě na zvýšené poptávce, lidé pečou cukroví, připravují svařák. Ale kromě vlastní potřeby nakupují koření i jako dárek.
Michaela: Jednoznačný signál, že nastal podzim a Vánoce jsou za dveřmi, je poptávka po směsi na svařené víno. Tu mícháme tradičně ze skořice, hřebíčku, badyánu a podle moravské receptury ji máme doplněnou ještě o meduňku a lipový květ. Potom je samozřejmě zájem o všechno koření na pečení – o zázvor či perníkové koření, které obsahuje hřebíček, skořici, badyán, anýz, fenykl, citronovou kůru, nové koření, muškátový oříšek a květ, ale každý si ho u nás může nechat namíchat i podle své chuti. Všechno máme čerstvě umleté, protože třeba badyán doma jen tak nerozdrtíte.
Používání koření kritizoval Jan Hus. Poukazoval na to, že díky koření toho lidé více snědí.