Omeleta s dušeným fenyklem

Proč nezačít den zase pro změnu trochu jinak?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    562 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2350 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    4,5 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    59,7 g

    199 %

    199 %

  • Bílkoviny

    35,9 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    31,2 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak vodu slijeme a fenykl necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem osmahneme. Přidáme fenykl, na kostičky nakrájenou papriku a přepůlené olivy. Osolíme, opepříme a pozvolna podusíme.
  3. Mezitím rozmícháme vejce s bílky a parmazánem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a po celé ploše rozlijeme část vaječné hmoty.
  4. Když začne omeleta zespodu zlátnout a na povrchu je ještě mírně tekutá, poklademe jednu polovinu podušenou zeleninou. Krátce prohřejeme a přes zeleninu přeložíme druhou půlku omelety.
  5. Stejným způsobem připravíme i další omelety.
Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.