Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

  0:21aktualizováno  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky prostě nedává. Že se to zapije borovičkou, pro něj není argument.

Ve čtvrtek večer, v závěrečném dílu aktuální řady Ano, šéfe!, diváci uvidí Zdeňka Pohlreicha v roli drsného šéfkuchaře premiérově na Slovensku.

A překvapivě bude střílet góly na skutečnou hokejovou bránu i lyžovat na Chopku. Ale především poprvé v životě uvaří ve slovenské kolibě.

Fotogalerie

Na pomoc si ho pozvali dva zoufalí Slováci, bráchové, kteří za vydatné pomoci své maminky dva roky provozují tradiční slovenskou kolibu ve středisku Jasná na Chopku.

Podle nich jsou tu spokojení Polák, Rus i Ukrajinec, s tím, že Polák přijede na smažák se šunkou. Typický Čech s rodinou si tu prý objedná jeden vývar a tři lžíce a Slovák se pro změnu často chová jako kretén.

„Tak jsem pochopil, že tady nikdo žádný lehký jídla nechce. Všichni se rádi nacpou něčím hodně těžkým, aby si mohli dát hodně kořalky,“ konstatuje šéf po slovních přestřelkách s provozovateli i hosty koliby. A důvod je jednoduchý: když borovička teče proudem, žije se krásně.

„Jste první společnost na světě, kde vidím pít kořalku k jídlu,“ konstatuje u stolu mladých dívčin, které bez rozpaků přiznávají, že zcela cíleně přišly za těžkou klasikou a panáky. „Je to zdravé,“ oponují a bombardují šéfa argumenty.

Bude tady vůbec někdo stát o to, aby je Pohlreich naučil s kvalitními surovinami zacházet v kuchyni i jinak? Moderněji?

Přesvědčit, slovy šéfa, slovenské dubové palice, aby něco udělaly jinak, není snadné. A šéf se tentokrát hodně zapotí. Protože na Chopku je to o tom, jestli se mu podaří dostat se pod tvrdou skořápku obou bratrů, kteří brání maminčinu slovenskou domácí kuchyni zuby nehty. A za tím vším ještě probublává zatraceně silný rodinný příběh.

Autor:

Nejčtenější

Snažte se dostat vodu do zahrady, radí zahradní architekt Ferdinand Leffler

Pozor na náročnost. Voda v přírodním jezeru je živá a poskytuje domov řadě...

Voda v zahradě je nesmírně přitažlivá a současně citlivá na péči. Dodává ovšem místu nenahraditelnou atmosféru a tlumí...

Dešťová voda je pro zahradu spása, v suchu se nebudete bát o budoucí úrodu

Takto to vypadá v praxi, když vám na zahradě instalují akumulační nádrž.

Vodu z deště zachycují lidé do sudů snad od nepaměti. Pro záhony je prospěšnější než ta z kohoutku. Vybudovat můžete i...

Extrémně svažitý pozemek manželé podpírají kamennými zídkami i pražci

Zahrada v malé obci na Brněnsku je vybudována na svažitém, hodně kamenitém...

Když si pan Martin z jižní Moravy pořídil spolu s manželkou svažitý pozemek orientovaný na jih, ještě netušil, co ho...

Rozkvetlá zahrada v centru Hodonína, kde se relaxuje i sbírá úroda

Zahrada u starého domu koresponduje s atmosférou místa. Asi byste netipovali,...

„Chceme dům se zahradou a ne se psím výběhem, řekli jsme si při hledání vysněného bydlení. A povedlo se. V roce 2013...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u flank steaku alias...

Další z rubriky

Čech má unikátní sbírku policejních čepic. Začal slavnou francouzskou

Ve vitrínách je jen výběr toho nejzajímavějšího, co Petr Koubský nasbíral.

Smekl by i komisař Cruchot ze slavné francouzské filmové série o četnících. Právě čepice v jeho stylu se stala prvním...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

TEST PLEN: Deset miminek jim dalo pořádně zabrat
TEST PLEN: Deset miminek jim dalo pořádně zabrat

Maminky z eMimina otestovaly nové plenky Pampers z řady Premium care. Nejmenší miminka i větší batolata je podrobila důkladnému zkoumání. Prošly Pampersky zátěžovým testem?

Najdete na iDNES.cz