Když žereš, tak se vzděláváš a investuješ, radí Pohlreich v Teplicích

  0:02aktualizováno  17:20
Pokud se Teplicím říkalo Malá Paříž, tak to podle Pohlreicha - který se právě sem vydal zachraňovat další restaurační zařízení - už muselo být hodně dávno. Což neznamená, že Městským sálům Tomáše Kolaříka, který si ho pozval, není pomoci. Naopak. Kde je dobrý základ, je na čem stavět. Pokud se chce.

Aby přijel do podniku, kde mají i číšníci a servírky logo jeho pořadu na tričku, to se Zdeňku Pohlreichovi ještě nestalo. Je vidět, že majitel Městských sálů v Teplicích neponechal nic náhodě a snaží se. Takže šéfa zatáhne i do dalšího svého podniku nazvaného Teplické výsluní, ze kterého by rád měl to nejlepší ve městě.

Městské sály v Teplicích

Zdeněk Pohlreich tak má pocit, že má před sebou dalšího chytráka, který ví všechno nejlíp a chce se prostřednictvím Primy jenom zviditelnit. A opravdu nic mu neodpustí: ani cedulemi ověšený plot a vrata do restaurace, ani svazácké chování a zaštiťování se „týmem restaurace s kolektivním duchem“, ani příšernou výmalbu imitující kámen, neustálé zdůrazňování profesionality či toalety pro hosty bez možnosti uzamčení. Ani polévky, nápoj i dezert jako neplacenou součást menu, protože prostě: „Lidi nejsou tak pitomí, aby si mysleli, že je něco zdarma.“

A možná právě rozdíl mezi kuchyňským vybavením a podmínkami, jaké mají kuchaři v Městských sálech a na „Výsluní“, i přemotivovanost personálu, který podstupuje pravidelné „motivační meetingy“, je pro šéfa potvrzením, že tohle všechno dobrou hospodu samo o sobě neudělá.

Zkrátka že bez slušného jídla z čerstvých surovin a poctivých příprav a pořádku v kuchyni to nepůjde. Že nestačí nemít v ulici konkurenci, protože v hospodě naproti se nevaří. A že ochutnávání jídla kuchařem je nejen podmínka, aby šlo hostům na stůl jen dobré jídlo, ale i dlouhodobá investice do podnikání. Protože kuchař bez vytrénovaného citu pro chuť je „na prd“.

Pokud se chcete přesvědčit, že kdekoliv je pořád co zlepšovat, nenechte si čtvrteční premiéru teplického dílu Ano, šéfe! ujít. Na obrazovce sice dostane za uši jeden restauratér, ale třeba vás to inspiruje podívat se i na vlastní věci z odstupu. To totiž bývá pro každého z nás to nejsložitější.

  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Vypadá jako včela, je to kudlanka. Nově objevený druh straší predátory

Zcela nový druh kudlanky nábožné objevili vědci v Amazonii. Má dokonalé mimikry: zbarvením, tělesnou stavbou i pohyby...

OBRAZEM: Vylovili Horusický rybník, aby kapři byli na Vánoce na stole

Podzim je sezonou nejen pro myslivce, ale i pro rybáře. Jak to vypadalo, když se na konci října lovil Horusický rybník,...

Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí

Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má ocet jablečný,...

Najdete na iDNES.cz