Nejlepší knedlík, co jsem v životě měl v hubě, dojme Pohlreich optičku

  0:15
„Tohle je vaření se sebevědomím. Talent od pánaboha,“ rozplývá se Zdeněk Pohlreich nad staročeskou kuchyní bývalé optičky Jany. Fenomenální kuchařky utrápené životem, která se našla jako šéfová kuchyně uprostřed šumavských hvozdů v rodinném hotýlku Rosa. Ten se snaží spasit dva Pražáci, ovšem pomalu jim docházejí síly.

Na Šumavu opět (příjemné překvapení tu U Štěpána zažil už v roce 2010) zavítá 2. díl premiérové řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílá ve čtvrtek večer. A je to téměř doják, protože v Rose přivítali Zdeňka Pohlreicha s téměř posvátnou úctou.

Manželům Lázeňským, kteří se rozhodli tento řetenický hotýlek s kapličkou na krásném klidném místě poblíž Kašperských Hor resuscitovat, na názoru šéfa hodně záleží. Očekávají od něj rady, díky kterým se po roce a půl dřiny na zchátralém objektu konečně pohnou z místa a začnou se dostávat alespoň na nulu a pak snad i z minusových čísel.

Fotogalerie z Řetenic

Ovšem když nechají venku na terase šéfa ochutnat několik jídel z hotelové kuchyně paní Jany, která obavami nad jeho soudem sotva dýchá, je Pohlreich až zaskočen. Jasně, najde mouchy na servírované rybě, sépiové špagety mu už vůbec nechutnají („Na ty se navíc na Šumavě můžu vyprdnout,“ konstatuje věcně), ovšem husí játra ve vlastní šťávě, domácí skřivani s čerstvě pečeným chlebem či kachní paštika, z těch má doslova boule za ušima. „To je prostě prachsprostě dobrý. Pak že se nedá prolnout francouzská a česká kuchyně,“ horuje se zápalem sobě vlastním. „Se musím zeptat, jestli mě nechce paní kuchařka adoptovat.“

Následují ještě výborné domácí zapečené nudle a kachna s knedlíkem a se zelím. A jsou to jídla, která šéfovi na Šumavu sednou jako „prdel na hrnec“. Z knedlíků si dokonce sedne na zadek sám a následně složí paní Janě v kuchyni takovou poklonu (podívejte se na úvodní video), že ji rozpláče dojetím.

A zdaleka ne jednou. S touhle festovní ženskou, která našla na Šumavě útočiště, a jak to tak vypadá, tak doslova nové zázemí, se totiž osud nemazlil a v kuchyni, které může kralovat, se konečně našla. Baví ji hledat staré recepty, vzpomínat, co ji v kuchyni naučil táta i babička, připravovat pro hosty domácí džemy i paštiky, chodit pro ně i na houby. A šéf obdivuje i její úžasný cit pro dochucování jídel.

Kulinářský zážitek

Čekají na vás šťavnaté steaky, výborné pizzy, lahodné sushi i české klasiky. Potěšte svůj žaludek, pochutnáte si a díky Raketa.cz ještě ušetříte.

Jenže hotel, ten zdaleka není jen o kuchyni. Každopádně jde tentokrát doslova o dojemný příběh, ze kterého zůstává příjemný pocit, že se u nás stále najdou lidé, kteří chtějí dělat věci poctivě a opravdově. I když za nimi musíte třeba na Šumavu.

Zdeněk Pohlreich k tomuto dílu říká, že pro něj Rosa byla velikým překvapením. „Na nádherné Šumavě se ukrývají před ostatními a asi i před sebou samými prima lidé spolu se svými osudy, tajemstvími i bolestmi. Zdá se, že Šumava je zrozená pro ty nejdojemnější epizody Ano, šéfe!,“ neskrývá, že i pro něj to bylo zajímavé setkání a poznání.

  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...