Vepřové kousky s paprikovou omáčkou zjemněné podmáslím a podávané s rýží
Suroviny na 1 porci:
- 0,15 kg vepřové kotlety
- 2 ks malé cibule
- 10 g červené cibule
- 30 g červené papriky
- 15 g žluté papriky
- 15 g císařského hrášku
- 25 ml oleje
- 1 stroužek česneku
- 15 g mrkve
- špetka tymiánu
- 80 g rýže basmati
- sůl, pepř
Postup:
Předem si upečeme červenou papriku v celku do tmava, po upečení vyndáme jádřinec. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostky a okořeníme solí, pepřem.
V hrnci orestujeme maso, hotové vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme cibuli do světlé zlatavé barvy, poté přidáme česnek a pečenou papriku. Lehce podlijeme vodou a podusíme.
Přidáme tymián, podmáslí a vše umixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět do hrnce s omáčkou a 5 až 10 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem. Na ozdobu v rychlosti orestujeme v pánvi papriky na julienne, červenou cibuli a císařský hrášek. Podáváme s vařenou rýží, která nejlépe vynikne uvařená s cibulí a hřebíčkem.
Tip:Když použijeme sušený tymián, promneme ho mezi dlaněmi, uvolní tak více chuti. Hřebíček napícháme do cibule na ježka, pak ho nemusíme po jednom vybírat z rýže. Rýži a omáčku uchováváme odděleně, aby rýže neabsorbovala tekutinu. |