ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Pohlreichovy grilovací fígle. Křupavou kůrku získáte jednoduchou glazurou

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Chuť určuje to, co do jídla dáte. „Olej, ocet, sůl, pepř, hořčice... určují kvalitu kuchyně. A platí, že chuť tvoří sůl a pepř. Vyhněte se komerčním dochucovacím prostředkům a kořenicím směsím, používejte vlastní. Je to chutnější, zdravější a levnější,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Bylinky jednoho druhu

Bylinky dodávají vůni a svěží přírodní chuť. Měly by být čerstvé, ani na usušených ale není nic špatného. „Vždy ovšem platí, že by se nemělo míchat víc druhů dohromady, a nesmějí se spálit. Přidejte je do horkého oleje, ve kterém necháte maso odležet, nebo jimi naplňte ryby,“ radí Pohlreich.

Já solím maso před úpravou, ale je to jen můj osobní názor. Fakt je, že maso nesmíte solit dvě hodiny předem. Ale osolím-li ho v minutě, kdy ho hodím na gril, nikdo na světě mě nepřesvědčí, že je to blbě.

Zdeněk Pohlreich

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Letní grilování - Maso