Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před oříšek, jenž si většina z nich dopředu nemohla vyzkoušet. Vždyť jak často doma grilujete přes kilogram těžký hovězí steak?

Pro toto kolo si porotci Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek vymysleli speciální úkol. Připravit obří přes kilo těžký T-bone steak. Navíc je to maso, které by nebylo dobré zkazit. „Jestli to přeženete s propečením, uvědomte si, že to zvíře zemřelo zbytečně,“ upozornil.

T-bone steak je trochu zrádný v tom, že jednu část tvoří nízký roštěnec a druhou svíčková. Každé maso má jinou chuť i strukturu, a hlavně potřebují jinou délku přípravy. Takže je v podstatě nemožné je připravit rovnoměrně.

Pokud se roštěnec připraví jako například medium rare, bude svíčková propečená o stupeň více. Tak to taky dopadlo, nicméně porotci jsou si této skutečnosti velmi dobře vědomi a taky to tolerovali.

Zkušený grilař Danny trochu podcenil odlišnost práce na peletkovém grilu, většinou pracuje s dřevěným uhlím, a trochu maso připálil. To však těžce nesla jeho dcera Daniela a taťku za to neustále „grilovala“. Bylo vidět, že v této fázi soutěže už byly nervy na pochodu, a tato dvojice už nedoufala, že by mohla postoupit do finále.

Jenže vše bylo nakonec jinak. Amatérská porota složená z deseti motorkářek totiž vyhodnotila jejich steak jako nejlepší. Zřejmě se tak projevila Dannyho zkušenost s ochucením masa.

Česko na grilu

Finále můžete sledovat v pondělí večer na Primě, anebo týden předem na Prima+.

Tři dvojice tedy musely do rozstřelu, kde dostaly za úkol vrátit se k surovině z prvního dílu, tedy ke kuřecímu masu. Úkolem bylo vyrobit roládu, což znamenalo vzít celé kuře, vykostit jej, připravit fáš jako náplň, zarolovat a udělat tak, aby vznikla uprostřed pěkná mozaika, aby se roláda při řezu nerozpadala. To je úkol, který nezkušenému kuchaři může dělat problém.

Takže muselo dojít i k nezbytnému vyřazování, přece jen už bude příště jen finále. „Provlékli“ se do něj Viera s Davidem. „Davide, když jsem vás tady uviděl poprvé, nevsadil bych na vás ani zlámaný pětník. Působili jste nesympaticky a rozháraně. Ale tobě musím říct, že máš pro grilování talent. A jakmile se naučíš ovládat svoje ego, budeš ještě lepší,“ uznal Pohlreich s odkazem na věčné rozmíšky s mámou Vierou.

Denisa s Dominikou možná „vydělaly“ na tom, že se během soutěže dostaly už do pěti rozstřelů, prostě si už tak nějak zvykly, že skoro pokaždé musejí bojovat o přežití. A tak byly tentokrát ve fázi rezignovaného klidu a o to lépe se jim vedla práce.

Soutěž nakonec museli opustit Jana s Romanem. Přestože i oni se během soutěže abnormálně zlepšovali a podstatně se zvýšila jejich schopnost spolupráce. „Myslím, že ta roláda byla asi to nejlepší, co jste tu za celou soutěž připravili. Jenže v této fázi je to už jenom o prkotinách,“ zdůvodnil Zdeněk Pohlreich výrok poroty.

Autor:

VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru

Grilované kotlety s rajčaty a chřestem

Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a...

O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu

Hostina od Dominiky a Denisy

VIDEO Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná...

VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku

Rump steak, tedy květová špička

Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

Hlavní úkol večera: T-bone steak

VIDEO Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Dany s Danielou jako vítězové úvodního kola

VIDEO Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

Tuňák s caponatou, bazalkovou laktonézou a zázvorovým glazé

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku

Barbecue kotleta s konfitovanými mrkvemi a houbovou omáčkou

VIDEO V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma...

  • Nejčtenější

Houbaři nosí z lesů první hříbky. Mapa ukáže, kam jít

29. května 2024  9:14

Meteorologové nepředpovídají jen počasí, na základě měření stovek jejich stanic zkoušejí...

Koupací jezírko stojí hodně úsilí. A nejméně půl milionu, říká odborník

31. května 2024

Premium Kdo by netoužil po jezírku či bazénu na koupání, kde z vody není cítit chlór, přesto je čistá....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Tito nejroztomilejší mazlíčci vyhráli granule, deku i lahodné kapsičky

1. května 2024  1:05,  aktualizováno  31.5 13:22

Hlasování v květnové anketě o nejroztomilejší mazlíčky skončilo a my vám můžeme představit vítěze....

KVÍZ: Kolíčky na prádlo, nebo posvátný gong? Poznejte produkty z e-shopů

28. května 2024

V internetových obchodech najdete tisíce drobnůstek, o kterých na první pohled ani nemusíte tušit,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Džungloidní zahrada přinese úrodu v biokvalitě pro příštích sedm generací

3. června 2024

Soutěž Její více než hektarová zahrada leží vysoko nad vesnicí, v kopci, přesto o ni s láskou zvládne...

Pošlete fotku svého psa či kočky a hrajte o prémiové granule za 10 tisíc

3. června 2024  8:55

Prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu v hodnotě deseti tisíc korun je opět ve...

Džungloidní zahrada přinese úrodu v biokvalitě pro příštích sedm generací

3. června 2024

Soutěž Její více než hektarová zahrada leží vysoko nad vesnicí, v kopci, přesto o ni s láskou zvládne...

VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru

2. června 2024

Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a...

K hobby horsingu živého koně nepotřebujete. Zábava je to ale převeliká

1. června 2024

Je dost možné, že jste o hobby horsingu ještě neslyšeli, ale pravděpodobné, že jste se s ním již v...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

Vznikající nádor v těle signalizuje celá plejáda příznaků, říká neurochirurg

Premium Narodil se v USA, zkušenosti sbíral i ve světě, ale doma je v Praze. Specialista na operace mozku Jan Šroubek si nyní...

Žádná tajná bokovka. S manželkou jsme rozvedeni, překvapil Petr Nedvěd

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd (52) byl po divoké oslavě zlaté medaile z mistrovství světa...

Posedlost sexem, tíže lásky, nekrofilie. Gejšin příběh zmátl Japonsko

Vine se jím sex, mocná záliba v sexu. Rovněž láska. Neukojitelná, doslova vražedná. Onen příběh se odehrál v kulisách...

Brankář Dostál zklamal fanynky. Randí s finskou volejbalistkou, bývalkou Nečase

Neprůstřelný gólman Lukáš Dostál (23) byl hvězdou letošního mistrovství světa v hokeji. Nadšení z něj byli nejen mužští...

Někteří mě mají za zlatokopku. Nenesu to lehce, říká manželka Ondřeje Kepky

Seznámili se na vysoké škole, kde on byl pedagog a ona studentka. Jsou spolu přes devět let a v budoucnu plánují i...