Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

VIDEO: Pohlreich v novém pořadu ukazuje, jak se změnila česká gastronomie

Zdeněk Pohlreich se v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátí k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Osm dílů a osm národních kuchyní, osm kuchařů. A stále jen jeden šéf a jeho pohled na rychlou, efektní i efektivní kuchyni.

Jako rozcvičku, ještě před úvodními titulky, stihl Zdeněk Pohlreich připravit úvodní recept – vepřovou kotletu s grilovaným zelím a celerovým pyré.

Tedy recept, který jako by už nakukoval do letní grilovací sezony. A celý ho můžete zhlédnout v úvodním videu.

V prvním dílu představil Pavla Býčka, který má dnes vlastní restauraci The Eatery.

Jak to bylo, šéfe?

Pořad můžete sledovat každé pondělí po desáté večer a reprízu v neděli dopoledne, případně na iPrima.cz

Kuchař měl kdysi sny, že absolvuje stáže v těch nejlepších michelinských restauracích. Pohlreicha hlavně zajímalo, zda se tento kuchař skutečně někam posunul.

Z natáčení prvních dílů Ano, šéfe! má dnes Pohlreich už jenom matnou vzpomínku. „Nervózní jsem tehdy nebyl, spíš jsem byl naštvaný, že to vypadá, jak to vypadá. Poprvé si vybavuju už jen ty základní věci: oblohy, chemické výrobky, umělé věci a kečup jako základní stavební kámen chuti, ze kterého přece slušní lidé nevaří,“ vzpomíná.

Zdeněk Pohlreich přiznal, že si myslel, že se v kuchyních současnosti bude jen dívat a poflakovat. Ovšem Býček ho zaměstnal, protože se společně odhodlali uvařit něco podle nového konceptu, tedy českou kuchyni, ovšem v novém kabátku. A tak se Šéf proměnil pro jednou v pomocného kuchaře.

„Jestli jste měli rádi Ano, šéfe! a chcete se podívat, jak se tu gastronomie změnila za posledních třináct let, tohle je pořad pro vás. Optimismus je zcela na místě a zlepšení naprosto patrné. Buďte optimisty s námi,“ vyzývá Pohlreich.

V pořadu Jak to bylo, šéfe? totiž uvidíte zajímavý mix vzpomínek na dnes již historické díly s prostřihy do současnosti. Takže to není „vývar“ ze starých příběhů, ale nová naděje do budoucnosti české gastronomie.

Kotlety s grilovaným zelím a celerovým pyré

Suroviny (4 porce):

  • 4 ks vepřových kotlet
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 1 špetka mletého nebo drceného fenyklu
  • 1 hlávka špičatého červeného zelí
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • olivový olej na pokapání

Celerové pyré:

  • 1 kg celeru
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup:

Očištěný a na kostičky nakrájený celer dejte vařit do zeleninového vývaru. Měkký celer přendejte do mixéru společně se smetanou. Vymixujte do hladkého pyré podle chuti dosolte a opepřete. Na závěr přidejte kurkumu.

Gril rozpalte na 200–220 °C. Červené zelí rozkrájejte na 6 klínků, potřete je olivovým olejem a dejte opékat na gril na přibližně 10 minut. Poté otočte a navrch naneste pomocí cukrářského pytlíku se širokou hubičkou celerové pyré a nechte krátce zapéct, aby se celer prohřál a lehce zapekl.

Vepřové kotlety osolte a opepřete. Posypte drceným fenyklem a vložte do rozpáleného grilu. Kotlety grilujte přibližně 8 minut z každé strany.

Hotové zelí přendejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a pokapejte olivovým olejem. Navrch položte opečené kotlety a servírujte.

Kompletní postup ve videu.

Autor:

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

Burgery propíchněte párátkem, aby držely pohromadě.

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Dany s Danielou jako vítězové úvodního kola

VIDEO Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

Burger, který potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Bude se líbit nejen...

VIDEO I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Výborně vypečená pizza s trhanou mozzarellou a žampiony Dannyho s Danielou

VIDEO Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

Vítězné grilovačka: Hamachi s teriyaki omáčkou

VIDEO Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

Flank steak s chimichurri a hořčičnou omáčkou

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

Lákavá porce křidélek, vychutnáte si ji s výběrovým bílým vínem.

VIDEO Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

  • Nejčtenější

Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně

20. května 2024

Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii

15. května 2024

Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby...

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti

17. května 2024

Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....

Brněnská zahrádka v parku, s pergolou a záhony, o kterou pečují romské děti

23. května 2024

Soutěž Má jen pár desítek metrů čtverečních a první zahradnické práce tu proběhly v roce 2022, nicméně už...

Stromy a keře si umějí pomáhat, aby byly zdravější. To je tajemství guildů

23. května 2024

Guildy jsou společenství stromů a rostlin. Pomáhají si prospívat, odolávat škůdcům, lákat celoročně...

Snědl jsem i syrové kuře. Mistr japonské kuchyně nejen o tom, proč neumíme jíst sushi

23. května 2024

Premium Může se pyšnit titulem mistra světa v přípravě japonského jídla pro nejaponské kuchaře. Jakub Horák...

Existuje asi šest set plemen ovcí, někteří berani mohou mít i tři páry rohů

23. května 2024

Ovce se zapsaly už do starověkých mýtů, provázejí člověka celé věky. Jsou užitečné hned třikrát –...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Klavírista Petr Malásek si zlomil obě ruce. Mohlo to dopadnout hůř, říká

Klavírista Petr Malásek (59) spadl z kola a zlomil si obě ruce. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsal nehodu i jaká je...