Kuřecí polévka s nočky
Na vývar:
- 1 kg kuřecích drůbků (srdce, játra, křídla, skelet)
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 menší kořenová petržel
- ¼ celeru
- 1/2 pórku
- 2 stroužky česneku
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 bobkový list
- 1 snítka libečku
- sůl
Na nočky:
- 2 vejce
- dětská krupička na zahuštění
- 1 lžička mleté červené papriky
- 3 lžíce najemno nasekané petrželky
Pracovní postup:
- Do velkého hrnce vložíme omyté drůbky. Zeleninu očistíme a společně s kořením a solí přidáme do hrnce. Zalijeme asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme doměkka asi 80 minut.
- Hotový vývar scedíme do jiného hrnce. Drůbky, obrané kuřecí maso a zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
- V malé misce rozšleháme vejce s dětskou krupičkou na hustší kaši. Hmotu rozdělíme napůl, jednu část obarvíme červenou paprikou, druhou 1 lžící najemno nasekané petrželky. Těsto necháme odležet 15 minut. Poté pomocí lžic tvarujeme nočky, které vaříme cca 5 minut.
- Nakrájené drůbky, maso a zeleninu vrátíme do polévky, přidáme zbylou nasekanou petrželku a prohřejeme.