Domácí tvaroháček s piškoty
Ingredience:
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce moučkového cukru
- čerstvé ovoce k podávání
Na piškoty:
- 100 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 90 g moučkového cukru
Pracovní postup:
- Žloutky vyšleháme se 60 g cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem dotuha. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sníh a mouku.
- Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme malé pusinky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
- Tvaroh vyšleháme se smetanou a cukrem v pevný krém. Do pohárků nebo mističek rozdělíme nalámané piškoty, tvaroháček a doplníme ovocem.