Knihu šéfkuchaře Petra Klímy Obilovinová kuchařka z nakladatelství Smart Press vyhrávají:
Dana Mečíř, Praha 8
Monika Slezáková, Olovnice
Tomáš Zbožínek, Ostrava
Veronika Civínová, Brno-Bystrc
Eva Lingerová, Kolín
Knihu šéfkuchaře Petra Klímy Luštěninová kuchařka z nakladatelství Smart Press vyhrávají:
Miroslava Svatoňová, Jevany
Zdeňka Sobarňa Košvancová, Rousínov
Eva Ditrychová, Černilov
Hana Moualla, Holubice
Veronika Paxová, Jindřichův Hradec
Všem výhercům gratulujeme!
Kvíz si (už mimo soutěž) můžete zkusit ZDE. |
Petr Klíma Obilovinová kuchařka
Průvodce vařením s obilovinami, plný receptů od krémových polévek přes plnohodnotná hlavní jídla, zářivé saláty a voňavé dezerty až po originální tataráček. Žádné „prázdné“, nezdravé nebo suché přílohy, žádné pusté sacharidové pokrmy! Kvalitní obiloviny jsou ve skutečnosti nabité bílkovinami a minerály a v kuchyni můžete při jejich mnoha druzích a podobách kouzlit. Zapomeňte na úzkou představu „bílého pečiva“ nebo pšeničných špaget z bílé mouky. Místo toho objevte krásnou, původní a přírodní paletu nejrůznějších zrn a zrníček, včetně těch přirozeně bezlepkových. Uvidíte, že to není nic složitého a hlavně že to stojí za to!
Petr Klíma Luštěninová kuchařka
Luštěninová kuchařka v mnohém navazuje na první knihu Petra Klímy – Zeleninovou kuchařku (v autorově přístupu a ve využívání čerstvých sezonních ingrediencí), v mnohém ji rozvíjí – přináší samé nové recepty a zapojuje další a další suroviny… Budete si díky ní moct vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.