Tento týden vám naposledy přinášíme recept jednoho z úspěšných českých sportovců. Minule jste měli možnost vyzkoušet sladkou večeři podle strongmana Jiřího Tkadlčíka. O své oblíbence se s námi však podělili i triatlet Petr Vabroušek nebo cyklista Jiří Ježek. Nakoukli jsme i do kuchyně dvou dam. Kickboxerka Martina Ptáčková prozradila svůj tip na krůtí medailonky a Denisa Rosolová nám ukázala jak na salát bez lepku a kaseinu. Poslední z receptů však bude opět hlavně o mase.
Největší úspěchy Zuzany Hejnové |
Stejně jako na atletickém oválu je Zuzana Hejnová jako doma i v kuchyni. Díky své lásce k dobrému jídlu před časem dokonce založila i vlastní food blog. Přesto zůstává věrná kuskusovému rizotu s krůtím masem, které podle ní není těžké a přitom skvěle zasytí.
„Na maso rozhodně nezapomínám kvůli vysokému obsahu bílkovin. Ty mi dodávají energii po tréninku a podporují svalovou tkáň. Krůtí maso v sobě má navíc velké množství vitamínů a minerálů, dokonce i kyselinu listovou. Kuskus je zase zdrojem vlákniny potřebné pro trávicí systém,“ říká Zuzana Hejnová.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 jarní cibulky
- 1 paprika
- hrníček kuskusu
- 300 gramů krůtích prsou
Postup
Nejprve na olivovém oleji osmahněte syrovou zeleninu. Poté přidejte krůtí maso nakrájené na malé nudličky. Dochuťte bylinkami ze zahrádky s růžovou solí a restujte, dokud maso není dostatečně propečené. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte pět minut odstát. Přebytečnou vodu slijte a na závěr smíchejte s masovou směsí.