Polévky

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky je oblíbená v Indii. Polévkotvorné role se zhostí stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Červená čočka je však křehčí a vaření trvá jen pár minut.

12. srpna 2015

Osvěžující okurková polévka

K letní pohodě a horkému poledni krásně ladí okurková polévka. Hrnce nechte v kredenci, tahle polévka se nevaří!

20. července 2015

2. díl jarní diety: k večeři si dejte rajčatovou polévku s bazalkou

Nebojte, nebudeme vás nutit k budíčku, rozcvičce a volnému rozchodu. Chceme vás přimět k zavedení pravidelnosti ve vaší stravě. Vaší mantrou odteď budiž snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře.

21. dubna 2009

Loštická česnečka

Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno "olomoucké", ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!

2. ledna 2009  12:45

Vánoční menu: klasický kapr, nebo ryba trochu jinak?

V následujícím článku najdete recepty, se kterými bude štědrovečerní večeře hračka. Vyberete si klasického smaženého kapra, nebo letos rodině předložíte rybu trochu jinak?

20. prosince 2008

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary.

24. listopadu 2008  10:18

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy od „biokuchařky“

Recept je nápadem známé "biokuchařky" Hanky Zemanové. Polévka obsahuje řadu cenných látek a kromě toho, že je zdravá, je také krásná a lahodná!

9. října 2008

Mrkvičková polévka

Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou vyhnat z hlavy jakékoli vzpomínky na dětskou výživu.

19. května 2008

Nejlepší bramboračka s houbami

Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!

8. února 2008

Rychlé menu na Štědrý večer

Pro ty, kdo neradi tráví Vánoce v kuchyni nebo musejí o svátcích do práce, jsme připravili recepty na nejrychlejší štědrovečerní menu a cukroví na poslední chvíli.

22. prosince 2006

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit nejen na Štědrý večer, ale třeba také na Boží hod nebo na Štěpána.

6. prosince 2006

Dejte si polévky pro zahřátí

Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka, ve které stojí lžíce!

4. listopadu 2006

Překvapte tou pravou Itálií

Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž voní čerstvými bylinkami a pravým parmezánem a má tisíc a jednu báječnou chuť.

21. července 2006

Americká kukuřičná polévka

Na másle rychle opečeme cibuli, celer, papriku a česnek, přidáme mouku a upražíme dozlatova. Zalijeme vývarem a vodou, přidáme brambory a kukuřici, pepř, sůl a oregáno a vaříme, až brambory změknou....

20. května 2003

Bramborové hodování

Vaření bez brambor si už dnes nedovede nikdo představit. Tato zázračná plodina se do Čech dostala v polovině 18. století až z horských oblastí Jižní Ameriky. Postupně se stala velmi oblíbenou a...

11. listopadu 2002  13:07

Upravené recepty Desidera Uvíry

Cikánská cibulačka byla doporučována romským léčitelem jako prostředek proti zácpě a jako prevence proti onemocnění srdce a cév.

25. února 2002  12:05

Polévka Minestrone

Maso nakrájíme na kostky očištěnou mrkev, kedlubny a pórek na kolečka, omytou petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno. Všechno necháme ve 2 litrech vody se lžičkou soli vařit asi 45 minut. Teprve po...

5. října 2000  16:02

Zapékaná kuřecí polévka

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme vejce, trochu vývaru, sůl, koření a vše rozmixujeme. Přidáme strouhaný sýr, vše rozšleháme metlou a směs nalijeme do 4 vymaštěných malých zapékacích misek...

22. září 2000  9:19

Kyšková polévka

V rubrice receptů čas od času zveřejňujeme příspěvek vás, čtenářů, který jste nám napsali do chatu. Jedním z takových je i dnešní kyšková polévka. Lze ji prý konzumovat podle počasí. Je-li zima, pak...

7. července 1999  18:19

Čočková polévka

150 g čočky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 200 g moučných brambor, 1 velká cibule, 1/2 zelené papriky, 30 g Ramy, 40 g hladké mouky, 1 kostka hovězího bujonu v 1/2 l vody, sůl,...

20. ledna 1999  14:12

Poradny

Databáze nemocí