Cikánská cibulačka
90 g másla * 1 kg tence nakrájené cibule * sůl * pepř * 1,5 l zeleninového vývaru * 2 lžičky cukru * 250 ml červeného vína * 2 na kolečka pokrájené rohlíky * 90 g strouhaného sýra
Ve velkém hrnci rozpusťte 60 g másla. Přidejte cibuli, sůl a pepř. Zakryjte a duste cibuli asi 20 minut na mírném ohni do měkka, ne do hněda. Mezitím svařte vývar na jednu třetinu, tím se zvýrazní jeho chuť. Cibuli pocukrujte a za občasného míchání smažte asi 10-12 minut, dokud nezezlátne. Přilijte vývar a víno. Polévku přiveďte k varu, částečně zakryjte a vařte na mírném ohni 30 minut. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Rozpusťte máslo a potřete jím plátky rohlíků z obou stran. Na plechu je opečte do zlatova. Plátky posypte sýrem a dopečte.
Gratinované brambory
jsou výborným zdrojem vitaminu C, draslíku a také tolik podceňované vlákniny
750 g lojovitých brambor * 600 ml mléka * muškátový oříšek * sůl * pepř * 300 ml smetany * 45 g strouhaného sýra * 1 stroužek česneku * rozpuštěné máslo
Oloupané brambory pokrájejte na 3 mm silné plátky. Mléko přiveďte v hrnci k mírnému varu a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. V ochuceném mléce vařte brambory 10 minut. Uvařené brambory nechte poté okapat, dejte do nového hrnce a přilijte smetanu. Duste na mírném ohni 10 až 15 minut. Zapékací misku vytřete česnekem a vymažte máslem. Troubu předehřejte alespoň na 190 stupňů. Uvařené brambory přendejte se smetanou do vymazané misky a posypte sýrem. Zapékejte v troubě asi 20-25 minut do zlatova.
Upravené recepty Desidera Uvíry
Lvi milují luxus, Berani maso a Střelci pálivé. Jídelníček podle horoskopu
Každý miluje na talíři něco jiného. Víte, čím potěšit mlsný jazýček partnera či partnerky podle...
Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši
Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět
Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na...
Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět
Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na...
Lvi milují luxus, Berani maso a Střelci pálivé. Jídelníček podle horoskopu
Každý miluje na talíři něco jiného. Víte, čím potěšit mlsný jazýček partnera či partnerky podle...
Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem
Střední
30 min
Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.
Galetka s červenou řepou a ricottou
Střední
75 min
Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...
Zemědělská půda, prodej, Silůvky, Brno-venkov
Silůvky, okres Brno-venkov
2 127 224 Kč