Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

14. prosince: Ideální čas vyrobit domácí vaječný likér

  • 38
Domácí vaječný likér patří k Vánocům jako máloco. Navíc se hodí jako jedlý dárek pro kolegyně, kamarádky, maminku nebo tchyni. Na láhev můžete nalepit vlastní etiketu. Třeba tu, kterou vám nabízíme ke stažení a vytištění.

Receptů na pravý vaječný koňak je nepočítaně, vyzkoušejte ho tentokrát ozvláštnit karamelovým zahuštěným mlékem nebo dochutit špetkou kakaa a pravým vanilkovým luskem.

Chcete ochutnat opravdu prověřenou dobrotu? Připravte si vaječný likér, který jsme spolu s cukrovím a vánočkou pekli pod dohledem profesionálů, nebo se inspirujte báječným receptem naší čtenářky.

Kvalitní domácí likér si žádá elegantní etiketu. Můžete si vyrobit vlastní, nebo si stáhnout a vytisknout tu, kterou jsme pro vás připravili.

Etiketa na domácí vaječňák - stáhněte si a vytiskněte

Domácí vaječňák - etiketa

Kdo už je vaječného koňaku přesycen, může si zkusit vyrobit domácí čokoládový likér, který je tak dobrý, že do Vánoc budete muset přidělávat další várku.

Na výborný domácí čokoládový likér budete potřebovat 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání, konzervu slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 g), 200 g kvalitní hořké čokolády a 500 ml tuzemáku nebo jiného aromatického destilátu.

Smetanu vlijte do hrnce a na plotně zahřívejte téměř k varu. Přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji zcela rozpustit. Pak vmíchejte kondenzované mléko a společně prohřejte a smíchejte. Odstavte a do zchladlé směsi zašlehejte tuzemák. Hotový nápoj přelijte do lahví a uložte do chladu.