Recepty na každý den
Zelených potravin je mnoho a dají se báječně obměňovat. Tak už nebude stát pestré a chutné stravě nic v cestě.
Wrap s kuřecím masem a okurkou
Co všechno umíTohle barvivo má nejen vypínací efekt na naši kůži, ale také podporuje a urychluje trávení a léčení drobných ran. Navíc má výrazné antioxidační účinky, a bojuje tak se škodlivými látkami v našem těle. |
Budeme potřebovat: • 200 g grilovaných kuřecích prsou bez kůže • 1 karotku • 1/2 salátové okurky • 1/4 listového salátu • 2 pšeničné celozrnné tortilly • 150 g čerstvého krémového sýra • 1 lžíce nasekané jarní cibulky • mořskou sůl • hrubě mletý černý pepř Na dip: • 150 g řeckého jogurtu • 1 lžičku olivového oleje • 1 lžičku nasekaného oregana • špetku soli
1. Maso nakrájíme na kousky. Karotku na nudličky. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně a lžící vydloubneme semínka ze středu. Pak ji nakrájíme na špalíčky. Listy opláchneme a osušíme.
2. Tortilly potřeme vrstvou čerstvého sýra a posypeme nasekanou cibulkou. Na polovinu rozložíme kousky kuřete, karotku, okurku a listy salátu. Pevně stočíme do válečku, zabalíme do fólie a uložíme do ledničky.
3. Na dip rozmícháme jogurt s olejem, oreganem a špetkou soli. Podáváme s hotovými wrapy.