Vepřové medailonky se zeleninou
Na 1 porci (cca 490 kcal): 1 lžičku oleje rozpalte na pánvi vhodné do trouby. 125 g vepřového filetu na něm opékejte po obou stranách. Osolte a opepřete. Při 180 °C (horkovzdušná trouba: 160 °C) dopečte 10 až 12 minut.
Rajčata a papričky nakrájejte na kousky. 1 červenou cibuli nakrájejte na srpky. Rozpalte na výpeku lžičku oleje a osmahněte na něm cibuli. Nakrájejte 75 g žampionů na plátky. Přidejte je k cibuli, poduste houby, pak přidejte rajčata, papriky. Přilijte 50 ml zeleninového vývaru, uveďte do varu a vařte 10 minut při mírné teplotě, doměkka. Osolte a opepřete, pro chuť můžete přilít 25 ml suchého bílého vína. Maso nakrájejte na medailonky a podávejte s brambory, ozdobte bylinkami.