Pondělí 20. března 2023, svátek má Světlana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 20. března 2023 Světlana
Premium

Dceři i synovi jsem gastronomii jako profesi zakázal, říká Jiří Babica

Jiří Babica | foto: Patrik UhlířMAFRA

  9:58

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč
Někdo ho miluje, jiný uvěřil jeho konkurentům, že je patlal. Jiří Babica má však za sebou ohromnou profesní minulost. A je to příjemný chlapík.

Co vás vedlo k rozhodnutí stát se kuchařem?
Děda s babičkou byli řezníci a odmalička jsem byl nucen poslouchat řeči o tom, že bych měl jít dělat něco s jídlem, že alespoň pak nebudu mít hlad. 

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Hovory na talíři

Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu

Sashimi moriawase

Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil....

Nechtěl „signature dish“, stala se jím koprovka. Díky hostům, říká šéfkuchař

Vařil doma i ve světě, jeho specialitou je koprová omáčka. Proč právě toto...

Šéfkuchař Pavel Býček rád vypráví jídlem příběhy a nechává na hostovi, jestli je chce číst, nebo...

Zimní grilování má své kouzlo, má řadu výhod, říká populární pipMaster

ilustrační snímek

Říká, že grilovat se dá cokoli. David Kubricht, který se na internetu proslavil pod přezdívkou...

Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař

Petr Heneš

Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi...

Z šesti knedlíků jsem nešťastný. Menší porce zamezí plýtvání, míní foodkritik

Pavel Maurer

Nejezte blbě, zní bonmot milovníka jídla a foodkritika Pavla Maurera. Rád ochutnává, hodnotí, o...

Krmítko v americkém Ohiu

  • Nejčtenější

Zpřístupnili kocourovi krmítko a divili se, že nestíhají dělat hrobečky

Ano, na jedenáctiměsíčního kocourka mainské mývalí kočky sice může majitelka nahlížet jako na miminko, ale šelmu v něm...

Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha

Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu umíte. Proto se ti...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Domácí chléb je zázrak, pokazit ho však mohou drobnosti. Podívejte se jaké

Domácí pečení chleba patří k „novým sportům“. Když se povede, lze to srovnat s uběhnutím stovky za sedm sekund. Jenže...

Sněžnice se v mžiku změní v lyže. Trnuli jsme, zda nápad zaujme, říká tvůrce

Premium Student architektury Vojta Veverka společně se svým bratrem Ondřejem jsou nadšenci pro zimní turistiku. Vždycky je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Kde se vyrábějí české mince?

Megahra iDNES.cz je v plném proudu, ale protože nám v redakci „zbyla“ ještě jedna zlatá mince s hodnotou bezmála třicet...

Revma vzniká v plicích. Nyní došlo ke zlomu v léčbě, říká profesor Vencovský

Premium Bolest, ztuhlost, otoky a deformace kloubů, především na rukou. Tak si většina lidí představuje revmatoidní artritidu,...

Nový trik exekutorů: věřitel se za jednu korunu může hojit na dlužníkovi

Premium Exekutoři a věřitelé našli způsob, jak zůstat s dlužníkem ve hře o splacení dluhu, i když podle zákona mají exekuci...

V Česku neměl šanci, v cizině metastázy zmizely. Léčbu hradí pojišťovna

Premium Na rakovinu prostaty umírá v Česku asi 1 500 mužů ročně. Když vyčerpají všechny metody léčby, nezbývá jim než čekat na...

Zápach a vyšší spotřeba. To vás čeká, když pravidelně nebudete čistit troubu

Špinavá trouba není nic pěkného. Ulpělé nečistoty a přiškvařené cákance však nejsou jen věcí estetiky. Staré zapečené...

Pro domácnost vybírejte netoxické materiály. Od podlahy, malby až po nábytek

Podle Světové zdravotnické organizace trávíme až 90 % našeho času uvnitř budov. Proto je nesmírně důležité udržovat...

Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek

Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou jsou kakaové boby...

Hamburger, špagety, pizza nebo boršč. Jak vznikly názvy populárních jídel

Premium Pizza, špagety nebo třeba hamburger. Jídla, která si Češi dopřávají možná častěji než tuzemskou klasiku, jakou je třeba...

Vypadni z pódia, pleskla Avril Lavigne polonahou aktivistku přes prsa

Avril Lavigne pobavila diváky na předávání cen Juno, kanadské obdoby Brit Awards. Ve chvíli, kdy přebírala svou cenu...

Meteoroložka Honsová: Letos bude extrémní počasí, zapíše se do historie

Premium Meteoroložka Dagmar Honsová je přesvědčená, že letošní rok určitě přinese mnoho zajímavých a zřejmě i extrémních...

Herec Gene Hackman se po letech ukázal na veřejnosti

V důchodu je už skoro dvacet let. Svůj poslední film Starosti starosty natočil v roce 2004. Herec Gene Hackman (93) se...

Bez milionu pro mercedes nelez. V testu autodealerů jsme skončili na rohožce

Exkluzivně Kvůli ekonomické nejistotě se Češi do nákupu nového vozu nehrnou. Mnohým autosalonům jako by na tom pramálo záleželo,...

Levnější papriky, cukr i vejce. Češi v zahraničí šetří tisíce a stát tratí

Levnější vejce, maso i zelenina. Čechy ženou vysoké ceny potravin do obchodů v zahraničí. V Polsku ušetří tisíce za...