Co vás vedlo k rozhodnutí stát se kuchařem?
Děda s babičkou byli řezníci a odmalička jsem byl nucen poslouchat řeči o tom, že bych měl jít dělat něco s jídlem, že alespoň pak nebudu mít hlad.
Dceři i synovi jsem gastronomii jako profesi zakázal, říká Jiří Babica
Jiří Babica | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte článek až do konce
Jako člen navíc:
- Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
- Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu

Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil....
Nechtěl „signature dish“, stala se jím koprovka. Díky hostům, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Pavel Býček rád vypráví jídlem příběhy a nechává na hostovi, jestli je chce číst, nebo...
Zimní grilování má své kouzlo, má řadu výhod, říká populární pipMaster

Říká, že grilovat se dá cokoli. David Kubricht, který se na internetu proslavil pod přezdívkou...
Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař

Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi...
Z šesti knedlíků jsem nešťastný. Menší porce zamezí plýtvání, míní foodkritik

Nejezte blbě, zní bonmot milovníka jídla a foodkritika Pavla Maurera. Rád ochutnává, hodnotí, o...
Zpřístupnili kocourovi krmítko a divili se, že nestíhají dělat hrobečky
Ano, na jedenáctiměsíčního kocourka mainské mývalí kočky sice může majitelka nahlížet jako na miminko, ale šelmu v něm...
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu umíte. Proto se ti...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Domácí chléb je zázrak, pokazit ho však mohou drobnosti. Podívejte se jaké
Domácí pečení chleba patří k „novým sportům“. Když se povede, lze to srovnat s uběhnutím stovky za sedm sekund. Jenže...
Sněžnice se v mžiku změní v lyže. Trnuli jsme, zda nápad zaujme, říká tvůrce
Premium Student architektury Vojta Veverka společně se svým bratrem Ondřejem jsou nadšenci pro zimní turistiku. Vždycky je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Kde se vyrábějí české mince?
Megahra iDNES.cz je v plném proudu, ale protože nám v redakci „zbyla“ ještě jedna zlatá mince s hodnotou bezmála třicet...
Zápach a vyšší spotřeba. To vás čeká, když pravidelně nebudete čistit troubu
Špinavá trouba není nic pěkného. Ulpělé nečistoty a přiškvařené cákance však nejsou jen věcí estetiky. Staré zapečené...
Pro domácnost vybírejte netoxické materiály. Od podlahy, malby až po nábytek
Podle Světové zdravotnické organizace trávíme až 90 % našeho času uvnitř budov. Proto je nesmírně důležité udržovat...
Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek
Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou jsou kakaové boby...
Hamburger, špagety, pizza nebo boršč. Jak vznikly názvy populárních jídel
Premium Pizza, špagety nebo třeba hamburger. Jídla, která si Češi dopřávají možná častěji než tuzemskou klasiku, jakou je třeba...