Chutná až po překvašení
Mangrovové bažiny Indonésie vypadají poměrně nehostinně, a přesto se v nich sklízí velmi chutné plody ze stromu pangium edule. Jsou velká jako pštrosí vejce a pro jejich nahnědlou kožovitou slupku se jim také někdy přezdívá fotbalové ovoce. Po oloupání úplně vábně nevypadají, ale chutí silně připomínající papáju to bohatě vynahrazují.
Háček je v tom, že si na nich nemůžete pochutnat hned po sklizni. Čerstvé plody a semena totiž obsahují kyanovodík a při konzumaci bez předchozí přípravy jsou smrtelně jedovaté. Plody pangium edule se stávají jedlými až poté, co z nich vražedná substance vyprchá. A to se nestane dříve než za čtyřicet dní poté, co spadnou ze stromu.
Během té doby projdou fermentací, tedy prokvašením. Pak už nezabíjí a chutnají sladce.