Chutné a dobře pohnojené
Žluté ananasové melouny cantaloupe jsou tu trochu nezaslouženě. Jsou vynikající, chutné a v podstatě bezpečné. Problém občas vyvstane s nedostačující hygienickou kvalitou jejich slupek. Zvlášť když vyrazíte někam za hranice Evropy.
V Číně, Turecku, Indii či Egyptě si totiž zahradníci standardně usnadňují práci s jejich pěstováním tím, že je zalévají a hnojí současně. Asi se to nedá opsat jemnějšími slovy: pro dobrý růst záhonky obohacují o obsah jímek domácích toalet.
Na stříbrném podnose vám tady přistane nakrájený, svěží a svůdně sladký meloun, který ovšem donedávna ležel v něčem úplně jiném. Z hygienického hlediska je to jeden velký bakteriální cirkus, který nabízí i suvenýr v podobě úporné infekce zažívacího traktu.