„Na hlasivky tu mám domácí speciální likér, je to rodinný recept. Já totiž moc nepiju míchané drinky, které útočí na mou linii. To si dám raději tento bylinný likér anebo kvalitní sušší bílé víno,“ přiznala operní diva a ukázala nám na kameru obsah obou lednic.
V civilu mám ráda pohodovku, říká o módě Andrea Kalivodová |
„Tady v té první mám vždycky něco navařeno. Zelenina tu je, dokonce ještě domácí kedlubny od babičky Nadi,“ popsala a vysvětlila, že jejich babička a děda z Brna mají velkou zahradu a skleník, v němž pěstují zeleninu. „Samé bioprodukty. Rádi nám je dávají a my si je rádi bereme a pak z nich vaříme špenátovou polívku, koprovku, mají moc dobrá rajčata, papriky, rukolu...“
Andrea Kalivodová podle svých slov vaří moc ráda. „Zvládám tři, čtyři chody na celý víkend, mám ráda pokrmy z jednoho hrnce, jako třeba perkelty či guláše. Kvůli dětem připravuji také omáčky, i když já sama je moc nejím. Ale i tak rodině všechno zahušťuji buď bezlepkovou nebo špaldovou moukou, aby to bylo zdravé. Rádi grilujeme, dáváme přednost drůbežímu masu, hlavně krůtímu. A často jíme ryby.“
Druhá lednice v kuchyni operní pěvkyně obsahuje zejména mléčné výrobky pro děti. „Teď budeme dělat velký nákup,“ objasnila, proč je právě poloprázdná.
A co mlsá Andrea Kalivodová, když si chce „zahřešit“? „Dám si dobrou čokoládu nebo oříšky,“ přiznala.